KOMMER: Iveco Daily Tigrotto er vel et av de mer sjarmerende nyttekjøretøyene i sitt segment.

Italienske delikatesser til Oslo Motor Show

Iveco Norge lover en rikholdig meny i Lillestrøm, med produkter for enhver smak – enten du er fan av «heavy trucks» eller off-road kjøretøy.

Selvsagt stiller de med flaggskipet og arbeidshesten S-Way, som nylig har fått en oppgradering. Men det er kanskje andre kjøretøy som vil vekke sterkere følelser på Iveco-standen under Oslo Motor Show 25. til 27. oktober.

Importøren har for eksempel vært en tur i Italia, og for anledningen hentet en spesialversjon av Daily. 

Nemlig Tigrotto Daily 4x4, som er designet for litt mer krevende terreng. 

Totalvekt på 7 tonn, lastekapasitet på 4,3 tonn og treliters motor med 180 hestekrefter.

Iveco Daily Tigrotto.
Iveco Daily Tigrotto.
Iveco Daily Tigrotto.
Iveco Daily Tigrotto.
Iveco Daily Tigrotto.
Iveco Daily Tigrotto.

Tigrotto, som er det italienske ordet for tiger, er et nær ikonisk nyttekjøretøynavn i Italia, med røtter fra 1950-tallet og OM-Officine Meccaniche (som senere ble en del av Iveco). 

Tigrotto-navnet ble hentet frem igjen til dette sjarmerende Daily-konseptet, som vi møtte første gang på IAA Transportation i Hannover for to år siden.

Dessverre er den fremdeles kun en konseptbil, men det er jo lov å håpe at den skal settes i produksjon på et tidspunkt. Mange på veien blir det likevel neppe. Og eksemplaret vi får se i Lillestrøm skal returnere til Torino. 

Iveco Norge har også med seg en kundebil fra Ørjan Orra Transport AS – som er kjent for å spesialdesigne alle sine røde nyttekjøretøy. 

LITEN LØVE: Iveco har også hentet et annet dyrenavn fra sin egen historie, nemlig Leoncino - som betyr liten løve - og satt det på en annen spesial av Daily (men den kommer ikke på norgesvisitt, så vidt vi vet).

Ørjan Orra tar med seg sin egen Iveco X-Way med tilnavnet «Red Warrior» til utstillingen.

- Jeg tilpasser bilene etter hvilken arbeidsoppgave den har, fra sittestilling til ulike behov for tilpasning. For eksempel har de som kjører til Holland ekstra stor tank for å rekke hele distansen uten å måtte fylle drivstoff underveis, sier Orra.

VEKKER OPPSIKT: Iveco X-Way med nær Ferrari-rød farge og en rekke særegne detaljer.
BLIR HUSKET: - Poenget er at du skal se bilen én gang og huske den. Alle husker de røde bilene med figurene på, sier Ørjan Orra.

Nyeste versjoner av Daily og S-Way er selvsagt også på plass på messen. 

Daily skiller seg ut i sitt segment ved at den kan leveres som batterielektrisk, dieseldrevet eller med gassmotor for biogass.

KOMMER: Iveco Daily.
KOMMER: Iveco S-Way.

I den utstilte S-Way vil det sitte en ny 500 hestekrefters dieselmotor med forbedret dreiemoment, og ifølge Iveco - redusert forbruk.

SAMLESIDE: Oslo Motor Show

Powered by Labrador CMS