PERFEKSJONERT PERLE: Cecilie Berget stiller ut sin raffe Scania R590 fra 2023 som hun til daglig ratter for Jensen Transport i Lunde i Telemark. Stiholt har laget plattinger/hydraulikk/lyskasse/leppe under/ solskjerm, mens interiøret er fra FL Buur.

Oslo Motor Show: De største leketøyene

I utstillingshall E på Oslo Motor Show konkurrerer noen av Skandinavias lekreste lastebiler om pokalene i Scandinavian Truck Trophy. Her får du oppleve spektakulære vogntog med utrolige detaljer og den nyeste teknologien i skjønn forening.

Publisert

Rundt 20 av de heftigste lastebilene du kan tenke deg fra Norge, Sverige og Danmark stiller på startstreken når konkurransen Scandinavian Truck Trophy for sekstende gang arrangeres under Oslo Motor Show i Nova Spektrum 25.-27. oktober.

Det er transportbladene Trailer Magazine (Sverige) og YrkesBil som arrangerer konkurransen.

DELTAR: Fra Norge deltar blant annet Cecilie Berget i Jensen Transport AS fra Lunde i Telemark med sin lekre Scania R590 trekkvogn.

Bilene med de tre beste plasseringene fra fjorårets STT-konkurranse er direkte kvalifisert. 

Dermed er regjerende mester i Scandinavian Truck Trophy, Christian Rasmussen i J Jensen Transport fra Greve i Danmark, selvskreven gjest. I fjor vant han med en Scania R660, mens i år stiller han med en ny, tøff R560 trekkvogn.

KOMMER MED NY BIL: Christian Rasmussen i J. Jenssen Transport fra Greve i Danmark vant i fjor med sin lekre trekkvogn, en Scania R660. I år stiller han med en ny, tøff Scania R560.

Vinnerne fra henholdsvis Nordic Trophy under Skåne Truckshow og Lastbilsträffen i Ramsele er også direkte kvalifisert. De øvrige håndplukkes av arrangørteamet for Scandinavian Truck Trophy.

Av de norske lastebilimportørene vil Norsk Scania og Iveco Norge ha stands og stille ut sine nyeste produkter. 

Volvo Maskin, Nasta, Norges Lastebileier-Forbund, Autoline, RST Steel og Beck Maskin er også på plass.

Er du (eller har du en i husstanden) i en alder der utdanningsvalg står for tur, kan du benytte anledningen til å få høre mer om de spennende mulighetene som finnes i lastebilbransjen fra lærlinger og nyutdannede.

Fascineres du av detaljrik motivlakk og håndsydde skinninteriører, er spesialistene innen «customisering» og innredning av showlastebiler, som MP Truck Design fra Hønefoss, samt FL-Buur Design og Stiholt fra Danmark, også klare for å vise sine kunster.

DEILIG DANSKE: Lars Hansen fra Sorø i Danmark kommer med sin barske Kenworth W900 B, komplettert med en Great Dane-semitrailer.

Ta en tur innom E-hallen og la deg imponere. 

Mens du venter kan du jo ta et tilbakeblikk til fjorårets Oslo Motor Show som også hadde mye gromt å by på:

Powered by Labrador CMS