VISER MULIGHETER: Norsk Scania er tydelige på at rekruttering er hovedformålet med å delta på Oslo Motor Show. En egen opplæringsstand med både teknikere og folk som nylig er ferdig med lærlingetiden sin er et av lokkemidlene.

Norsk Scania: – Hovedgrunnen vår for å være på Oslo Motor Show, er rekruttering

På Oslo Motor Show vrimler det av unge (og gamle) mennesker med lidenskap for kjøretøy i alle størrelser og fasonger. Gull verdt, mener Norsk Scania.

Selvsagt skal Norsk Scania fylle opp sin utstillingsstand i E-hallen på Nova Spektrum i Lillestrøm med gromme lastebiler for å skape den rette showfaktoren på Oslo Motor Show 25. – 27. oktober.

Men i tillegg til all hyggen ser selskapet et potensial for å få betydelig nytte ut av anledningen også.

Alle fagområder

Norsk Scania mener messen er en strålende arena for å komme i kontakt med potensielle nye medarbeidere.

– Hovedgrunnen vår for å være på Oslo Motor Show, er rekruttering. Både til oss og bransjen. Det gjelder egentlig alle fagområder, og det gjelder både de som har erfaring og de som står på startstreken til arbeidslivet, sier Espen Braata ved kommunikasjonsavdelingen i Norsk Scania til YrkesBil.

Selskapet har tidligere hatt lærlinger på sin stand under Oslo Motor Show som har stått og jobbet på lastebilmotorer, mens publikum kunne se på.

Også denne gangen skal de ha en egen opplæringsstand med både teknikere og folk som nylig er ferdig med lærlingetiden sin.

– På fredagen er skoleklasser invitert til standen for å se på mulighetene som finnes, sier Braata.

Ny showbil

Importøren skal blant annet vise frem sin nye showbil for første gang. 

Det er en 770S – altså en real V-åtter – med den største CS23 hytta.

Her er det også utført det som hevdes å være «en unik lakkeringsjobb som Norsk Scania aldri før har gjort. Men i skrivende stund er bilen ikke helt ferdigstilt, slik at vi  dessverre ikke får vist bilder av den.

I tillegg kommer en trekkvogn med rekkesekser og en elbil av nyeste generasjon.

Du kan nok også regne med en eim av velduftende vafler med Scania-logo i hjertet, og muligheter for å finne merch som kan kle opp hele familien - om du vil. 

REKKESEKSER: Scania skal vise sin nye showbil, en 770S med V8’er, men den var ikke klar for foto da artikkelen ble publisert. En 560S med rekkesekser, som på bildet, kommer også.

Stor bredde

Av lastebilimportørene skal Iveco Norge ha stand, i tillegg til Norsk Scania. 

Volvo Maskin, Nasta, Norges Lastebileier-Forbund, Autoline, RST Steel og Beck Maskin er også på plass.

Fascineres du av detaljrik motivlakk og håndsydde skinninteriører, er spesialistene innen «customisering» og innredning av showlastebiler, som MP Truck Design fra Hønefoss, samt FL-Buur Design og Stiholt fra Danmark, også klare for å vise sine kunster.

Powered by Labrador CMS