- Dropper el-versjoner av Caddy og Transporter i Norge
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Anita Svanes, kommunikasjonssjef i Harald A. Møller AS, og Håkon Wirak, direktør Volkswagen Nyttekjøretøy, fikk se ABT e-Transporter første gang på IAA i 2018. Nå er det klart at den ikke skal selges i Norge. Foto: Brede Høgseth Wardrum
Dropper el-versjoner av Caddy og Transporter i Norge
Harald A. Møller AS har besluttet å ikke ta inn de elektriske modellene fra ABT-e; e-Caddy og e-Transporter. Importøren satser i stedet for fullt på e-Crafter og de kommende elvarebilene fra ID.-familien.

alt

Etter planen skulle begge de ombygde elektriske ABT-e modellene, basert på Caddy og Transporter, selges i Norge.

Produksjonsoppstart var estimert til 2. kvartal 2019 for elektrisk Caddy og til starten av 2020 for elektrisk Transporter T6.1.

Modellene ble første gang vist som konseptbiler på IAA-messen i Hannover i september 2018.

Nå opplyser Møller at «Caddy var kun planlagt som en ABT-e versjon på utgående modell, og grunnet vesentlige forsinkelser på Caddy ABT-e, vil den uansett ikke vært aktuell i Norge. For Transporter ble opprinnelig plan noe forskjøvet, og modellen ble lansert i noen utvalgte markeder i 2. kvartal 2020».

Forsinkelsene har medført at forberedelsesfasen og introduksjonen av elektriske varebiler på MEB-plattformen til Volkswagen nå er edna nærmere forestående.

«ID.-modellene kommer med teknologi og rekkevidde som er optimal for Norge, og vi velger derfor å satse på disse modellene. Det er planlagt at ID. Cargo og ID. BUZZ kommer i 2022. I likhet med ID. 3 som har kommet til Norge, og ID.4 som får sin verdenspremiere i slutten av september, vil ID. Cargo og ID. BUZZ komme med flere batteristørrelser og dermed ulike rekkevidder», opplyser Møller.

Importøren understreker at beslutningen ikke endrer på deres strategi og langsiktige satsning på elektrifisering av varebilparken i Norge.

- Satsingen på Volkswagen e-Crafter vil fortsette og her har vi nå en god leveringssituasjon. Volkswagen e-Crafter egner seg godt som bydistribusjonsbil, og vi ser også nå en veldig positiv trend for e-Crafter som minibuss og som personbil med mulighet for rullestol, sier Håkon Wirak, direktør Volkswagen Nyttekjøretøy.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1441 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 105 LASTEBILER TIL SALGS