- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Næringsliv

img
img

Roper varsku for norsk transportbransje

Tommy Stub har et hjerte som banker for transportbransjen. Nå mener den erfarne transport- og logistikkfagmannen at norske myndigheter må trekke i nødbremsen for å få bukt med ulovlig kabotasje og annen transportkriminalitet.

img

Lederbytter i MAN Truck & Bus Norge og Skandinavia

Ettermarkedsdirektør Annbjørn Vasdal (til høyre i bildet) slutter i MAN Truck & Bus Norge etter fire og et halvt år. Samtidig erstattes administrerende direktør i MAN Truck & Bus Skandinavia, Stefan Thyssen (til venstre i bildet), av Malte Kauert.

img

Tungbilsalget snudde i Europa

95 prosent salgsoppgang i mars høres imponerende ut, inntil man husker utgangspunktet.

img

De første svarene fra test av 74 tonns vogntog er klare

Testkjøring på Finnskogen med tømmervogntog på 74 og 60 tonn viste tydelig hvor viktig det er å ta hensyn til veinettet i vårløsningen.

img

Nytt pallesystem gir fullere biler

Vare- og lastebiler hos Posten og Bring tar nå i bruk et nyutviklet pallesystem for å øke kjøretøyenes lastekapasitet og optimalisere transportrutene.

img

Kjøper Ruters hydrogenstasjon - vil serve hydrogenlastebiler

Hydrogenselskapet Hynion kjøper hydrogenstasjon av Ruter. Stasjonen som har vært en del av Ruters nylige avsluttede bussprosjekt skal flyttes og bygges om slik at den i fremtiden kan benyttes av både privatbiler, taxier og lastebiler som går på hydrogen.

img

Nyetablerte med lang bransjeerfaring

Etter at Spartveit-familien har solgt seg helt ut av Nor Slep AS satser de på nytt som leverandør av egenutviklede tilhengere og påbygg. Målet er å tilby markedets laveste egenvekter.

img

Oppgraderer fylkesveier for tømmertransport

Skal bruke 65 millioner kroner i år og neste år.

img

Volmax Hamar er først ut i ny storsatsning

Cognia-konsernet investerer rundt 400 millioner kroner i fire nye skreddersydde tungbilanlegg for Volvo-forhandlerkjeden Volmax. Det første av anleggene, ved Hamar-avdelingen, åpnet i påskeuken.

img

Robotlevering i Stockholm

Nå triller den første roboten rundt i Stockholm som en del av Foodora-nettverket. Ikke overraskende, de leverer mat.

img

NLF om NTP: - Grunn til å være fornøyd

NLF-direktør Geir A. Mo finner mye godt nytt for lastebilfolket i regjeringens forslag til NTP, men understreker at det vil ta tid å gjennomgå alle detaljene.

img

NTP: Slik prioriteres transportsektoren de neste ti årene

Regjeringen la i dag fram Nasjonal transportplan (NTP) 2022–2033.

img

Her vil de bygge hydrogenstasjoner

Everfuel A/S har ambisjoner om å ha 15 hydrogenfyllestasjoner for lastebiler, busser og lette kjøretøy på plass i Norge innen utgangen av 2023.

img

Storstilt styrking av staben

Bertel O. Steens nye storsatsing på lastebil og buss begynner å komme opp i god marsjfart. Nå skal toppsjef Jarle Viuls styrke laget med hele 14 stillinger.

img

Krever svar på hvordan statsråden vil bekjempe transportkriminalitet

Fremskrittspartiet mener myndighetene må få på plass et helhetlig kontrollansvar for transportkriminalitet, slik som ulovlig kabotasje. Torsdag vil Bård Hoksrud stille samferdselsministeren til veggs om temaet i Stortinget.

img

Krever varslingsplikt om fiskeavrenning

Sjømatbedriftene og Norges Lastebileier-Forbund ber Statens vegvesen innføre varslingsplikt til oppdragsgiver/avsender ved fiskevann som renner fra vogntog.

img

Daimler går med Cummins

Nå har Daimler gjort en intensjonsavtale med amerikanske Cummins om utvikling og bygging av det de kaller ‘medium duty’ motorer for last og buss. Det er bare to uker siden de fant en annen underleverandør for batterielektriske drivlinjer.

img

Europa-nedtur - med noen lyspunkter

Da har også Europa startet på det nye registreringsåret – med en nedgang på 7,2 prosent for kommersielle kjøretøy. Dette ifølge ACEA – industriens europeiske paraplyorganisasjon.

img

Scania får Traton-sjef

Det blir sjefsskifte hos Scania. Etter 23 år hos lastebilprodusenten går Henrik Henriksson til H2 Green Steel – stålprodusent. Og inn kommer Christian Levin – som i det siste har vært dag-til-dag sjef hos Traton i München.

img

Miljødirektoratet: - Ikke prioriter flytende biodrivstoff

Nå kommer nye innkjøpsråd for tungtransport og busser.

img

Girteka fornyer

Girteka Logistics er åpenbart ikke redd for at EUs kommende Mobility Package kommer til å hemme deres virksomhet når den får full virkning fra mars neste år.

img

Heder til Iveco-forhandler

Mardahl Verksted i Trøndelag er årets Iveco-forhandler.

img

Stjernedryss over Mercedes-forhandlere

Bertel O. Steen Lastebil og Buss har tradisjonen tro kåret årets lastebilselger og årets forhandler av lastebiler og busser. Her er vinnerne.

img

Sjefsbytte hos VBG og ny styreleder i Påbyggergruppen

Etter 20 år i sjefsstolen går daglig leder Hans Otto Westli (65) (t.h.) av i VBG Group Sales i Norge, og overlater roret til Kjetil Håkonsen (52). Kjetil Dale overtar etter Westli som ny styreleder i Påbyggergruppen i Norsk Industri.

img

Ny rapport: Slik kan Oslo få utslippsfri tungtransport

Oslo kommune har mål om tilnærmet nullutslipp av klimagasser innen 2030, herunder en utslippsfri tungtransport. Dette fordrer flere politiske virkemidler, noe som synliggjøres i en ny rapport Zero står bak. NLF sier det må være lønnsomt å velge grønt.

Neste 25 artikler