- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Buss

img
img

Minibuss 24-7 AS blir heleid av Vy Buss AS

Vy Buss AS har inngått avtale om kjøp av de resterende 51 prosent av aksjene i Minibuss 24-7 AS. Selskapet kan vise til eventyrlig vekst de senere årene.

img

Boreal med elektrisk klasse III-buss

Selskapet hevder de er først i Norge med elektrisk turbuss.

img

Krever mer kollisjonssikre busser

I et felles brev til samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) forlanger NHO Transport, Yrkestrafikkforbundet og Fellesforbundet skjerpede standardkrav til kollisjonsbeskyttelse i fronten av busser.

img

Gratis kontroll av russebiler og russebusser

Statens vegvesen tilbyr gratis kontroll av russebiler og russebusser.

img

Busworld 2021 avlyses

Neppe noen overraskelse, men i dag besluttet arrangørene å kansellere verdens største bussmesse, Busworld 2021.

img

Solaris tester først i Norge

Den polske produsenten har for tiden det første eksemplaret av nye Urbino 15 LE Electric rullende rundt i norske byer.

img

NHO reagerer på skjevheter i kompensasjonsordningen

Kompensasjonsordningen straffer buss-selskaper som driver nøkternt, og belønner de med mye gjeld og høy risiko, mener NHO som reagerer på det de hevder er forskjellsbehandling.

img

Toyota i Europa styrker satsningen på hydrogenbuss

Toyota Motor Europe starter utvikling, produksjon og distribusjon av Toyotas brenselcellebusser for å utvide utvalget av nullutslippsløsninger og fremme veksten av hydrogensamfunnet. Kanskje kommer bussene til Norge også.

img

Full fornyelse i MANs bussavdeling

I løpet av tre måneder er hele bussavdelingen hos MAN Truck & Bus Norge fornyet. Carina Brataas (32) overtar ansvaret for salg av turbusser og TGE minibusser og erstatter sin egen far, Stig Brataas (65).

img

A-Ha fronter VW-bussen

Sammen med den elektriske buss-varianten av T6 brukte et stort film- og fototeam et døgn i Kristiansand-området fordi A-Ha skulle fortelle at ABTs e-utgave av Transporteren virkelig var et statement.

img

125 gassbusser fra MAN til Tide

Tide starter kjøringen med 125 nye gassdrevne MAN Lion's City-busser i Bergen Nord i oktober.

img

Stort steg for Solaris

Uten en 15-meters laventre i sortimentet de seneste årene har Solaris vært avskåret fra å konkurrere i betydelige deler av det norske markedet. Nå lanserer de en splitter ny Urbino 15 LE Electric som er «skreddersydd» for det skandinaviske markedet.

img

Mercedes-topp går til MAN

Odd Romundstad (53) forlater Mercedes-Benz og Setra for å bli ny salgsdirektør for buss i MAN Truck & Bus Norge AS.

img

De første nye trolleybussene på plass

Solaris skal levere totalt ti trolleybusser med batterielektrisk hybridteknologi til Bergen.

img

Yutong på full fart inn i Norge

102 elektriske bybusser i Bergen og tre elektriske turbusser i Oslo er bare starten. Yutong Eurobus Scandinavia etablerer nå en egen norsk organisasjon med sikte på å ta markedsandeler.

img

Bertel O. Steen ansetter ny salgsdirektør for buss

Jon Øivind Rist er ansatt i stillingen som salgsdirektør buss i forretningsenheten Mercedes-Benz Nyttekjøretøy.

img

Nytt på nytt fra Mercedes-Benz

Spesialmodellen Actros Edition 2, i begrenset opplag på 400 biler, starttidspunkt for produksjon av elektriske eActros og flere nye sikkerhetsfinesser. Det var blant høydepunktene da Mercedes-Benz' tyngste inviterte til årets ikke-IAA-fest.

img

Webasto med nytt «virus-filter»

HEPA luftfiltreringssystemene som Webasto lanserer nå er spesielt rettet mot ambulanser og kjøretøy for persontransport.

img

Blir først nord for Polarsirkelen

Nordlandsbuss har bestilt 31 elektriske Volvo-busser med ladeinfrastruktur og service.

img

Tidlig ute med elektrisk turbuss

OsloBuss AS har investert i tre elektriske turbusser. Selskapet regner med at nær 80 prosent av kjøringen deres snart kan elektrifiseres.

img

Rekordstor leveranse fra Scania til Vy

Vy Buss har i løpet av sommeren fått mer enn 160 nye Scania Citywide LE Suburban-busser. Vedlikehold og reparasjon av bussene skal også følges opp av Norsk Scania, som derfor har etablert nye verksteder både i Slemmestad og i Haugesund.

img

Fortsetter utrullingen av elbusser

Vy Buss Norge har bestilt et stort antall elektriske busser fra Volvo. Bussene skal gå i Drammen og Ålesund, og leveres senere i år. Sommeren 2021 vil Vy Buss ha 150 elektriske busser i trafikk.

img

Åtte elektriske shuttlebusser på Gardermoen

Oslo lufthavn ble tirsdag den første lufthavnen i Norden til å ta i bruk elbusser for å frakte passasjerer mellom fly og gate. Innen 2026 er målet at alle slike busser på Gardermoen skal være elektriske.

img

– Viktigere med utbedringer enn nye veier

I sitt innspill til Nasjonal transportplan (NTP) tar Yrkestrafikkforbundet til orde for at man heller bør ta inn vedlikeholdsetterslepet og utbedre dagens veinett, framfor å sette i gang nye, store veiprosjekter.

img

BYD med store leveranser til Vy Buss og Unibuss

Den kinesiske produsenten skal levere totalt 78 elbusser til de to norske selskapene. Dette inkluderer de første elektriske Klasse II-bussene.

Neste 25 artikler