Bjørn-Inge Haugan går til SO Vetrhus

Volvo-topp til SO Vetrhus

Etter fem år hos Volvo Trucks Norge, og fire år med styreverv i Bilimportørenes Landsforening, blir det nok mye pendling på Bjørn-Inge Haugan til Rogaland.

Fra 1. januar neste år blir han ny administrerende direktør i SO Vetrhus. Et selskap som beskriver seg selv som «Engasjert i forretningsutvikling, eiendomsutvikling, arbeidsoppfølgning, og kurs- og kompetanse-utvikling», blant mye annet.

Men det er ingen grunn til å la seg lure. Mye tyder på at Haugan får større bruk for sin erfaring fra transportbransjen enn fra hans tidlige år i bank.

Ikke bare er SO Vetrhus tuftet på transport, de driver transportvirksomhet også. Eier og konsernsjef Svein Ove Vetrhus ble utdannet som mekaniker for tunge kjøretøy, utvidet kompetanseområdet til å bli yrkessjåfør, gikk over på trafikkopplæring, opprettet TK Gruppen AS og utvidet gradvis transportelementet i konsernet slik at selskapet i dag blant annet er en gigant på bulktransport.

Mot 1 milliard

Ekspansjonen fortsetter åpenbart, det er ikke lenge siden yrkesbil.no kunne fortelle at de overtok Sørum transport.

Da snakket Svein Ove Vetrhus om å nå en omsetning på 450 millioner kroner i år på transportdelen av virksomheten.

Nå, når han omtaler ansettelsen av sin nye CEO, forteller han om 25 selskaper, fem eiendommer, 600 ansatte og at de styrer mot en konsolidert konsernomsetning på ca. en milliard kroner.

Bjørn-Inge Haugan er ikke uten ambisjoner han heller. Som direktør hos Volvo-importøren med ansvar for salg, marked og kommunikasjon, var han bl.a. med på å vinne tilbake førsteplassen blant tunge lastebiler i fjor, og har hatt mange måneder i år hvor han har banket Scania.

Han og hans nåværende organisasjon har fremdeles tre måneder å gjøre det på. Etter ni måneder ligger de 150 biler bak Scania.

Festtaler

Et bilmerke hans kommende arbeidsgiver forøvrig også har et stort antall av.

Det fulgte selvfølgelig festtaler med nyheten.

– Vi er veldig fornøyde med å få Bjørn Inge på laget, sier eier og konsernsjef Svein Ove Vetrhus.

– Vi står nå i en veldig spennende fase i selskapet, og vil dra nytte av hans erfaring og kompetanse, sammen med vårt øvrige team.

Og Haugan svarte:

– Jeg er veldig begeistret for å ta på meg denne rollen i SO Vetrhus og ser frem til å jobbe sammen med våre kompetente team for å utnytte nye muligheter – og styrke vår posisjon i markedet.

– Jeg ser et stort potensial i selskapet, og sammen skal vi jobbe for å nå ambisiøse mål og skape enda større verdier for våre kunder og eiere avslutter Bjørn Inge Haugan.

Powered by Labrador CMS