KLIPPET SNOREN: Mika Wiljanen (fra venstre), toppsjef i Gasum, Jogeir Munkeby, salgssjef for Gasum i Norge, Christian Ringnes, grunneier gjennom Eiendomsspar AS - og selverklært Scania-entusiast (mer om det i artikkelen), samt ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog (H).

– Vi skal åpne fire-fem nye biogass-stasjoner hvert år fremover

Det som skal være Norges største biogass-stasjon åpnet på Skui i Bærum denne uken. Antall nyregistrerte gassdrevne lastebiler har økt med 50 prosent hittil i år. Gasum mener biogass kan erstatte opptil 20 prosent av alt fossilt brensel innen tungtransport.

– Politikerne glemmer at biogass finnes, de snakker mest om andre teknologier. Men selv om biogass ikke nevnes i statsbudsjettet, ser vi at markedet responderer. For de som ikke kan løse transportoppdraget på strøm, er biogass et godt alternativ, sier Jogeir Munkeby til YrkesBil.

Han er salgssjef for Trafikk Norge i Gasum, og åpnet denne uken biogass-stasjonen på Skui som er selskapets syvende fyllestasjon for flytende biogass (LBG) i Norge og nummer 50 i Norden.

– Nå kommer det veldig mange biogassbiler på veien, så vi må øke hastigheten i utrullingen av nye stasjoner. Planen er å ferdigstille fire-fem nye stasjoner hvert år fra Gasum sin side, sier Munkeby.

For å lese +saker på Yrkesbil.no må du være registrert bruker.

Er du registrert bruker, men får ikke tilgang? Kontakt kundeservice på e-post: abo@bilforlaget.no

Allerede betalende abonnent på papirutgaven?

Få digital tilgang uten ekstra kostnad

Registrer deg her

Gratis prøveperiode!

Få digital tilgang i 6 måneder
- helt uforpliktende

Registrer deg her

Ønsker du abonnement for flere brukere kan du kontakte oss på e-post: abo@bilforlaget.no eller tlf: 23 03 66 00
Powered by Labrador CMS