BYD BD11 er skreddersydd for London

BYD sikter på London med skreddersydde busser

BYD har utviklet en dobbeltdekker spesielt med tanke på Storbritannia. Og dersom de vinner kontrakten om London, vil BD11 kunne være i drift allerede i år.

De gamle Rotemesterne med hybrid-drift skal ut av London-trafikken nå, og erstattes av noe helelektrisk.

BYD har vært flinke til å fortelle om sin deltaker i konkurransen. Den de viser der er spesielt utviklet for London sier de, men de føyer til at konstruksjonen gjør det mulig å skreddersy den for andre byer eller distrikter på øya.

Kjernen i oppskriften er Byds eget Blade-type batteri med fordeler både i energitetthet og ladefart.

Lang rekkevidde

I London-tilbudet finner vi et batteri på 532 kWt som skal kunne gi bussen en rekkevidde på hele 650 kilometer. Men modulkonstruksjonen gjør det enkelt å minske kapasiteten og samtidig senke vekten og øke nyttelasten.

En typisk London-buss gjør sjelden mer enn 200 kilometer på en dag.

Den bruker to motorer på 150 kW hver, har plass til 90 passasjerer, er 10,9 meter lang med akselavstand på 544 cm. Svingradius er bare 8 meter.

Den kan lades både via en ladeport og fra en pantograf. Den siste tillater full opplading på bare to timer.

Viktig erfaring

I dag er det 1800 BYD busser på britiske landeveier, men det er mange som tror at London ikke vil tillate en ren kinesisk bussflåte når den skal fornyes nå.

Tidligere har BYD jobbet sammen med Alexander Dennis om karosseriene – denne gangen er det ikke sagt noe om et slikt samarbeid.

En ting (minst) har BYD lært av tidligere busseventyr i London.

Dagens Rotemestere, populært kalt Boris Bussene etter mannen som var ordfører i London da de ble introdusert i 2011, kokte passasjerene som satt på øvre dekk.

BYD gjorde stort vesen av at man kunne åpne rutene der oppe på de nye bussene.

BD11 pressekonferanse
Powered by Labrador CMS