- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Brannbil for hvermann

Et av de bedre tyske bilmuseene heter PS Speicher. I slutten av august lager de en spesialforestilling med bilene derfra, og det lokale ungdomsbrannkorpset viser hva de kan med bjeller og sirener.

img

- Forsinkelsene ved lastebilregistrering snart hentet inn

I juli var det opptil 17 dagers ventetid for å få godkjent tunge kjøretøy. Nå melder veivesenet at de snart er tilbake til normal saksbehandlingstid på 2-4 dager.

img

Vestlandske Trailer AS og Bulder Verksted AS inngår samarbeid

Selskapene har undertegnet en landsdekkende samarbeidsavtale innen verkstedtjenester.

img

Scania topper 13-literfamilien med 540 hk

Det femte – og sterkeste – medlemmet i 13-litersfamilien fra Södertälje er født.

img

Store elbuss-bestillinger

Omtrent samtidig som Daimler forteller at eCitaro er blitt en eksportslager, ber Solaris om oppmerksomhet, for de skal levere 130 elektriske leddbusser til Warszawa. Elbussen blir stadig mer populær.

img

Fullt trøkk i Finland

Power Truck Show i Finland ble i år arrangert for 15. gang, med noen av Nord-Europas heftigste lastebiler.

img

Satser stort på bransjetreff for yrkesbilnæringen

Yrkesbilseminaret startet som et lite bransjearrangement med 22 deltakere for fem år siden. Nå håper initiativtaker Trond Gladsø (bildet) å samle minst 120 deltakere fra yrkesbilnæringen.

img

Tysk speditør med amerikansk elbil

Et tysk spedisjonsfirma bygger nytt stort logistikksenter ved Wilhelmshaven. Der ser de også på muligheter til å produsere en lett amerikansk batterielektrisk lastebil.

img

Grensetreffet 2019

Nostalgitreffet for tyngre kjøretøy på Fredriksten festning er en del av Grensetreffet i Halden. Nesten hele uke 32 var preget av bil og motor i grensebyen, men på lørdagen var det lastebilene som stod i fokus.

img

Toyota-pod til OL

Inntil seks passasjerer skal det bli plass til i Toyotas nye APM’er (Accessible People Mover). De blir klare til OL og Paraolympics i Tokyo neste år.

img

Store forsinkelser ved lastebilregistrering:
– Situasjonen er kritisk

Statens vegvesens prestisjeprosjekt for mer effektiv registrering av tunge kjøretøy slår sprekker. Saksbehandlingstiden har vært oppe i 17 virkedager, mens fristen er to virkedager. Bransjens tålmodighet er tynnslitt – veivesenet lover rask bedring.

img

Lover ekstrem fremkommelighet

Mitsubishi sparer ikke på kruttet når de beskriver nye L200. Pickupen kommer til Norge i september/oktober, og nå er også prisene offentliggjort.

img

Energi fra kapellet

Fraunhofer-instituttet eksperimenterer med nye kunst-tekstiler. Målet er at kapellet skal kunne levere strøm.

img

Krangel om ny kabotasjeinstruks

Norges Lastebileier-Forbund mener de nylig reviderte retningslinjene for hvordan man skal håndheve kabotasje er så uklare at kontrollørene i praksis ikke kan håndheve reglene. Statens vegvesen kjenner seg ikke igjen.

img

Totalforvandlet byen over natta

Trondheims nye kollektivtilbud med 300 nye busser, over 800 sjåfører og 26.000 avganger per uke startet for fullt mandag. En av landets største kollektivomlegginger ble gjort på én natt.

img

Store tall når TIP kjøper PEMA

Det blir fort store tall når man summerer opp forretninger på Kontinentet.

img

Oppgradert fortid

Mye godt som har forsvunnet fra den amerikanske landsbygda. Bronco, Willys CJ, gammel Land Cruiser... Noen prøver å stanse forfallet.

img

Ny busshverdag i nord

Kvalitet og miljø skal, sammen med pris, ha blitt vektet høyt i anbudene fra Troms Fylkestrafikk. Nå er 14 nye Volvo 9700 HD satt i drift.

img

189 byløver klare for innsats i Trondheim

Det er nok ingen overdrivelse når MAN beskriver klargjøringen som «omfattende arbeid».

img

Elbusser forsinket - men metrobussene kommer i tide til Trondheim

Van Hool varslet før sommeren at leveransen av metrobussene (bildet) til oppstart i Trondheim 3. august trolig ble forsinket. Nå rekker de fristen likevel, mens flere av de ti elektriske leddbussene fra Heuliez blir forsinket.

img

Kjøligere marked fremover

Det var Scania som sørget for de store tallene i Tratons halvårs-resultat. Også Volvo hadde et meget godt første halvår. Men begge frykter et nedkjølt lastebilmarked neste år.

img

Microbuss for fremtiden

VW skulle innvie sitt nye Silicon Valley anlegg, og stilte med en meget passende konseptbil. Hvem visst at tyskerne hadde humor?

img

Monster fra Hennessey

Svart er tøft. Plan er tøft. 6x6 er ekstra tøft. Hennesseys Goliath har alt – ganger to!

img

Sving-assistent i løs vekt

Assistenten om skal hindre ulykker nå man svinger, fordi offeret befinner seg i blindsonen, kan også ettermonteres. Med statsstøtte.

img

Ford lanserer gratis pickup

Ford lanserer i dag en ny pickup som blir helt gratis. Lite plasskrevende er den også.

Neste 25 artikler