- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Genève 2018

img
img

Genève 2018

Vårens viktigste begivenhet for bilbransjen finner hvert år sted i Genève. Vi er på plass for å gi deg full dekning av alle nyhetene.

img

Fritt valg – eller ny hybrid

Da vi fikk en forhåndsmelding om at Bulgarske SinCars skulle komme til Genève med en bil der du kunne velge alt, motor, interiør, karosseri – skjønte vi ikke mye. Heldigvis kom de med en attraktiv hybrid også.

img

Ny runde for Formula E

Nå har Formel E, generasjon to, fått sin offisielle velsignelse av det internasjonale bilsportforbundet. Det skjedde på utstillingen i Genève hvor vi også så andre elektriske konkurransebiler.

img

Torino er tilbake

Denne skulpturen – eller hva skal vi kalle den – fra noe som heter Icona, var BilNorges favoritt på Genève-utstillingen. Først og fremst fordi den så klart beviste at Torino er på plass igjen.

img

Kompakt mobilitet

Kompaktere blir det ikke. Japanske Fomm leverer ikke bare ekstremt kompakte elbiler, de skal levere ekstremt kompakte elbilfabrikker også.

img

Gamle juveler

Det fantes pinlig mange ledige felt på årets Genève-utstilling. Noen var fylt opp med dårlige serveringsmuligheter – eller ikke noe. Men noen steder fant vi virkelig øye-candy.

img

Rinspeed med egen Snap

Nå har Rinspeed deltatt på Genève-utstillingen for 40. gang. Kjedelig er de ikke.

img

Denne kommer neppe i historiebøkene

Dette var et av de mange innslagene på Genève-utstillingen som man lurer på om vil dukke opp igjen neste år. Sett ikke pengene på det.

img

Høvdingen er på plass

I 1968 var Giorgetto Giugiaro for første gang på Genève-utstillingen under eget navn. Han stiller fremdeles. Sterkt.

img

Alltid noe sprøtt og genialt fra Sbarro

Helt siden 1973 har Franco Sbarro lyst opp Genève-utstillingen med alt, fra det sprøeste og det råeste til det helt geniale. Han var i god form i år også.

img

Elektrisk drømmebil

Rimac er en av disse utrolige gründerne som jeg har fulgt, først med nysgjerrig forbauselse så, med økende interesse siden han første gang viste seg på Frankfurt-utstillingen i 2011.

img

Mazda og truede arter

Verken den nydelige Vision Coupé eller den like vakre KAI konseptbilen var flunkende nye i Genève. De var vist i Tokyo sist høst. Men her var det detaljer som virkelig lyste opp.

img

Mini-mani i Genève

Det var uvanlig mye originalt Mini på Genève-utstillingen i år. På tross av at det fremdeles er et år til den kan feire 60-årsdagen sin.

img

Plan og el fra SsangYong

Det må være hyggelig for den nye SsangYong-importøren i Norge å se at det virkelig skjer utvikling av nye produkter.

img

Minner om Sjahen

Er det politisk korrekt, eller i det hele tatt akseptabelt, å bruke Sjahen av Persia som referanse for et luksusprodukt, 40 år etter at han ble styrtet? Vi møtte ham igjen i Genève. Hos Carrozzeria Touring.

img

Tilbake til tretti-tallet

Vi møtte Felix Eaton og hans Svarte Cuillin i Genève i fjor, og ble skikkelig underholdt. Han er minst like utadvendt i år – men med ny bil.

img

Range Rover, hvor-er-coupeen?

Range Rovers SV Coupé var no’ rart no’. Bygget etter den eldgamle oppskriften: færre dører, mindre plass, masse mere penger.

img

Bråstopp hos Brembo

Brembo er et navn med samme klang som Weber, eller Marelli, eller Ferrari for den saks skyld. De viser seg frem de også.

img

Tata viser seg frem – under eget navn

Tata har vært merkelig anonyme. Men i Genève viste de seg frem – ved siden de bilmerkene de virkelig er kjent for.

img

Nå kan du stille deg i Polestar-kø

Volvo har nå åpnet for å kunne reservere en Polestar 1 i 18 land. Og heldigvis for norske interessenter – vi er med i første pulje.

img

Evo tilbake – med ekstra e!

Nå lover Mitsubishi oss en Evo igjen. Men kanskje ikke helt slik du hadde håpet på.

img

Familiebånd i ny Zagato

Zagato går tilbake i familiehistorien når han nå presenterer sin nye samle-på-bil.

img

Ny toppmodell i Kodiaq-familien

Skoda lanserer nå utstyrsnivå L&K for Kodiaq. De velutstyrte modellene leveres med alternativer for både bensin og diesel.

img

Renault nesten på sporet

Det beste man kan si om Renaults EZ-GO er at den er en kontrast til resten av Genève. Ikke sporty, ikke flashy og ikke en antydning av toppfart som man kan skryte av.

img

Mer punch i Zoe

Renault har utviklet en ny elmotor som skal debutere i Zoe.

Neste 25 artikler