img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Lastebil

img
img

Førerløse kollisjoner

MAN er med på et spennende tysk prosjekt som i prinsippet går ut på at den bilen folk kjører inn i, bakfra, skal være uten fører.

img

Tregt i USA

Både Volvo og Mercedes-Benz, de to europeiske lastebilprodusentene som har mest med USA å gjøre, melder om sterk motvind der.

img

Raskere registrering

Ordningen med sentralisert dokumentgodkjenning ved registrering av tunge kjøretøy blir nå permanent. Innen 2018 skal hele landet være omfattet.

img

Du store kineser

HANNOVER: 52 nasjonaliteter er representert på årets IAA. Av de utenlandske utstillerne kommer flest fra Kina.

img

Prøvekjørt: Scanias nye V8-motor

SÖDERTÄLJE: YrkesBil har prøvekjørt Scanias nye lastebilgenerasjon. Skru opp volumet og nyt V8-lyden.

img

Kampen om livstid-kunden

På årets IAA var det mer åpenbart enn noen gang at det er ikke en bil eller en tjeneste leverandørene ønsker å selge deg. De vil selge deg et nettverk der du MÅ befinne deg resten av livet. Velkommen til konnektiviteten.

img

Årets hvafforno?
Sirkus IAA

Noe av det morsomste der pompøse journalister er samlet, er utnevnelsen av «Årets ettellerannet». IAA er full av både pompøse og «årets».

img

Italiensk stjerneskudd

Det er ikke ofte man får de overraskende drømmebil-konseptene på en lastebilutstilling. Men Iveco har skjønt poenget. Stor applaus til italienerne.

img

IAA-festen er i gang

HANNOVER: Den store nyttekjøretøymessen IAA åpner dørene for publikum torsdag. Vi har sniktittet for å gi deg en smakebit på hva som finnes.

img

Nær fremtid?

Mercedes tjuvstartet årets IAA med en spennende elektrisk distribusjonsbil. Med en autonom buss, og en droneutstyrt elektrisk varebil i bakgrunnen virker det som om byene er sentrum for Daimlers oppmerksomhet i år.

img

Elektrisk stemning hos Asko

Dagligvaregrossisten Asko presenterte tirsdag landets første elektriske distribusjonsbil. Den settes rett ut i arbeid med å distribuere dagligvarer til matbutikker i Oslo-området.

img

Kjetil utkonkurrerte de fleste

Kjetil Dale fra Kristiansand kjørte inn til 2. plass i Volvo Trucks Drivers Fuel Challenge 2016 som hadde 12.000 deltakere verden over.

img

Utreder el-veier i Norge

NHO, LO og 11 andre organisasjoner lanserer et veikart for hvordan næringslivets transporter skal bevege seg mot null utslipp i 2050. Blant annet står «elektrifisert» E39 fra Kristiansand til Trondheim på kartet.

img

NLF: Ingen NOx-økning ved bruk av HVO100

NLF har testet syntetisk biodiesel i et halvt år. Resultatene viser ingen økning i NOx-utslipp ved bruk av HVO100, men nå venter de spent på vintertesten.

img

Volkswagen inn i det amerikanske truck-markedet

Kjøper 16,6 prosent av truck-produsenten Navistar.

img

Ny tungbil fra Daimler

Akkurat i tide til IAA presenterer Daimler en spennende truck – som ikke kommer til IAA.

img

Bildesamling: Elmia 2016

Årets store lastebilutstilling i Jönköping ble en suksess i sol og varme. Lastbil 2016 på Elmia ble arrangert 24. til 27. august med 34.463 besøkende. Her er en bildekavalkade fra messen.

img

Nikola vil satse på hydrogen i stedet for batteridrift

Produsenten av «superlastebilen» Nikola One varsler endringer i hvilken teknologi de skal satse på. Nyheten kom overraskende på Tine, som nylig bestilte lastebil fra dem.

img

Tines «Tesla»

Meierigiganten Tine har bestilt hybridtrekkvognen Nikola One fra USA. Nå vil de teste ut den kraftige lastebilen på langtransporter i Norge.

img

Denne lastebilen har slått to verdensrekorder

The Iron Knight fra Volvo Trucks er kåret til verdens raskeste lastebil to ganger.

img

Øker gebyrene for å kjøre med overlast

Etter at gebyrsatsene for kjøring med overlast har vært uendret siden 1988 blir de nå indeksregulert. Det kan medføre flere tusen kroner ekstra i gebyr.

img

Her er Scanias nye bil

Scania har brukt ti år og 20 milliarder kroner på utviklingen av sin nye lastebilgenereasjon. Nå er den her, og ja - den kommer med V8-motor.

img

Power Truck Show i Finland

Det største lastebilshowet i Finland ble arrangert for 12. gang 12. – 13. august i år i Power Park i Härmä, nær den finske vestkysten, også med noen norske deltakere.

img

Asko velger Scania til hydrogenprosjekt

Enova bidrar med 19,6 millioner kroner når Asko investerer i hydrogenprosjekt. Scania skal levere lastebilene.

img

Scania best på taking

Nytt lite glimt fra den kommende nye Scaniaen – fra innsiden denne gangen også.

Neste 25 artikler