- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Nå blir det lov med mer ekstralys

Fra mandag 1. oktober kommer de nye lysreglene som åpner for et fritt antall ekstralykter.

img

Ny, høytkastende sideplog

Rett før Kong Vinter banker på døren igjen, lanserer den svenske plogprodusenten Mählers en ny, høytkastende sideplog for lastebiler.

img

Lover finansiering av lastebilførerkort gjennom Lånekassen

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) hadde med seg en liten budsjettlekkasje, da han møtte fremtidige lærlinger i yrkessjåførfaget.

img

Spennende DAF-samarbeid

Tre ulike alternativer med tre forskjellige samarbeidspartnere tyder på at DAF utforsker bredt når de vil elektrifisere sine tungbiler. Navn som ZF, Cummins og VDL klinger seriøst.

img

Dropper avgiftssjokk for tungbiler

Lavutslippssonen i Oslo kunne bety en ekstraregning på 600 kroner dagen for mange lastebileiere. Nå har miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) bestemt seg for å utsette planene på ubestemt tid.

img

Resten av Daimler-familien

Daimler produserer biler over hele verden. De gjør sitt for at vi skal oppleve det, når de inviterer til Hannover-fest.

img

GAZ på plass i Hannover

Det er langt til Gorkij. Det er langt tilbake til 1932 også, da den første Ford AA-modellen rullet av båndet der i byen. Etter det har GAZ vokst seg til Russlands største bilfabrikk. Og de er på plass i Hannover.

img

Ford vekker opp Transconti

Dette var en skikkelig IAA-overraskelse. En tung bil, 500 hesters trekkvogn, med ekte blå oval på fronten. Vi husker nesten ikke sist.

img

Dagen før dagen

BMC? Noen drar sikkert kjensel på navnet. Men kanskje er det ikke bare gode minner. Dagens BMC er imidlertid ikke akkurat britisk bilindustri i nedgang lenger.

img

Setter el-lastebilene på prøve hos kunder

De aller første helelektriske MAN eTrucks er nå kjørt ut av produksjonshallen i Steyr i Østerrike, og overlevert til kunder. Allerede neste år planlegger MAN å produsere enda flere eTrucks.

img

Noen har vært der før

Joda – vi har nok sett autonome trekkvogner før. Men vi har også sett en design-oppskrift som Volvos Vera før. I Tyskland. I 1983.

img

Volvos nyeste trekkvogn

Ja, det virker som de mener alvor.

img

Ny tjeneste for å overvåke dekkene

Volvo Trucks tar i bruk nye metoder for å følge med på og analysere essensielle komponenter i sanntid. Målet er å forhindre potensielle funksjonsfeil.

img

– Vi må satse på flere teknologier samtidig

Scania mener biodrivstoff trumfer elektrifisering i tungtransporten på kort sikt, men også i Södertälje tror de strøm vil overta om vi ser litt dypere inn i glasskula.

img

Lanserer nytt multimediesystem

Renault Trucks utstyrer nå sine T, C og K-kjøretøy med et nytt lyd-, navigasjons- og underholdningssystem ved navn Roadpad.

img

Actros proppet med nyheter og selvtillit

BERLIN (YrkesBil.no): Ja, nå er det bekreftet at lastebilen kan leveres med små kameraer i stedet for sidespeil. I tillegg er nye Actros nivå 2-autonom. Og den kommer på markedet i april 2019.

img

Scania med plugg

Lanserer ny hybrid og plug-in-hybrid på IAA.

img

Bildeglimt fra Elmia

31.354 besøkende og 411 utstillere sørget for en fire dager lang lastebilfest under årets Elmia Lastbil.

img

Første glimt av nye Actros

5. september trekkes duken av nye Mercedes-Benz Actros. Legger du merke til noe som «mangler» i det første offisielle bildet?

img

Bosch gjør lastebilen nøkkel-løs

Bosch har for lengst sagt de skal lage smart-telefonåpning for personbiler innen 2020. Nå kommer lastebilen også.

img

Snart kan Scania levere V8 igjen

«Et av de verste avvikene når det gjelder deleleveranser i Scanias historie», ifølge selskapet. Nå ser problemene ut til å ha funnet en løsning, og V8-produksjonen starter opp igjen.

img

Jakter den eldste DAFen som fortsatt er i drift

Kjører du rundt i en gammel traver av en DAF? Da kan det hende det er akkurat deg og din lastebil produsenten er på jakt etter.

img

200 sjåfører med syn på ett øye mister lappen

EU-regler gjør at rundt 200 lastebil- og bussjåfører med syn på kun ett øye fra neste år mister dispensasjon for førerkortet.

img

Nostalgitreffet i Halden

70 praktfulle nyttekjøretøy av den gamle sorten trosset dårlige værmeldinger og skapte feststemning på Fredriksten festning.

img

Damer med diesel

Sterke Damer var åpenbart et tema for Pia Tjeltas kolleksjon som hun viste i gata i Oslo i går. Skikkelig Diesel (og da snakker jeg ikke klesvaremerket) var det vi først og fremst observerte – med en viss glede.

Neste 25 artikler