- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Første glimt av nye Actros

5. september trekkes duken av nye Mercedes-Benz Actros. Legger du merke til noe som «mangler» i det første offisielle bildet?

img

Bosch gjør lastebilen nøkkel-løs

Bosch har for lengst sagt de skal lage smart-telefonåpning for personbiler innen 2020. Nå kommer lastebilen også.

img

Snart kan Scania levere V8 igjen

«Et av de verste avvikene når det gjelder deleleveranser i Scanias historie», ifølge selskapet. Nå ser problemene ut til å ha funnet en løsning, og V8-produksjonen starter opp igjen.

img

Jakter den eldste DAFen som fortsatt er i drift

Kjører du rundt i en gammel traver av en DAF? Da kan det hende det er akkurat deg og din lastebil produsenten er på jakt etter.

img

200 sjåfører med syn på ett øye mister lappen

EU-regler gjør at rundt 200 lastebil- og bussjåfører med syn på kun ett øye fra neste år mister dispensasjon for førerkortet.

img

Nostalgitreffet i Halden

70 praktfulle nyttekjøretøy av den gamle sorten trosset dårlige værmeldinger og skapte feststemning på Fredriksten festning.

img

Damer med diesel

Sterke Damer var åpenbart et tema for Pia Tjeltas kolleksjon som hun viste i gata i Oslo i går. Skikkelig Diesel (og da snakker jeg ikke klesvaremerket) var det vi først og fremst observerte – med en viss glede.

img

Norske lastebiler fortsetter å tape markedsandeler

Finske lastebiler økte mest på grensekryssende transport til og fra Norge i 2. kvartal. Men over tid er det de baltiske bilene som øker mest – med nær en dobling i markedsandel på fem år.

img

Tøffe brannbiler for ekstreme oppdrag

Skogbrannfaren har vært ekstrem i Norge denne sommeren, og en ny hetebølge fører til det samme i store deler av Europa. Her er noen av de tøffe brannbilene som settes inn i slokkingsarbeidet.

img

Slik ender Scanias prototyper hos norske brannmannskaper

Det blir ikke mye igjen av prototype-hyttene fra Scania etter at brannvesenet i Ålesund har brukt dem til å trene på tungbil-redningsaksjoner.

img

Racing-spesial for veien fra Renault

Er du lastebilsjåfør og Formel 1-fan? Da er kanskje denne spesialversjonen av Renault T High noe for deg.

img

UPS går for el-Thor

At UPS er flinke til å eksperimentere med alternative drivlinjer har vi nevnt før. Og at det er en produsent som heter Thor som gjerne vil ta innersvingen på Tesla Truck har vi også fortalt. Og nå gjennomfører UPS og Thor et distribusjonsbil-forsøk.

img

DAF med ny 3D-konfigurator

Alle tenkelige lastebil- og chassisvarianter fra DAF kan nå konfigureres på nettet. I tillegg til en drøss med ekstrautstyr.

img

Tungt fra Italia/India

Det har skjedd mye siden Mahindra&Mahindra reddet Pininfarina fra gravens rand på slutten av 2015. Blant annet har italienerne gitt sin indiske redningsmann en ny serie lette lastebiler.

img

Elektrisk fra tung Renault

Renault oppdaget strøm ganske tidlig. I hvert fall for personbiler. Nå følger Renault Trucks etter. På IAA stiller de med virkelig bredde: fra en Master til en 26 tonns søppelbil.

img

Old Trucks on Track på Knutstorp

44 veteranlastebiler sørget for et fantastisk skue på den gamle racerbanen.

img

Tung svenske på Goodwood

Festival of Speed heter arrangementet. Den svenske tømmerbilen som debuterte der i år var nok ikke blant de raskeste. Men den hadde andre spennende kvaliteter. Selvkjørende for eksempel.

img

Tar i bruk LNG-bil med Reodor Felgen-løsning

Litra Gass har fått overlevert Norges første Volvo LNG-lastebil, som har en noe original løsning for tanking av drivstoff.

img

Ny Actros på gang?

Mercedes-Benz varsler store nyheter rett over sommeren.

img

Vil satse mer på dekkhåndtering

I morgendagens Volvo-verksteder skannes, filmes og analyseres mønsteret i alle dekkene dine når du kjører inn, og en automatisert kontroll av hjulinnstillinger på bil og henger gjøres helst ved hvert besøk. Alt tar under 20 minutter. I alle fall om Arne-Helge Andreassen får det som han vil.

img

Første AdBlue-jukser med Euro 6-motor tatt

Manipulasjon av AdBlue-systemet på Euro 5-biler har blitt et omfattende problem. Nå er den første juksemakeren med Euro 6-motor tatt i Danmark.

img

Hyller FH med jubileumsmodell

Et kvart århundre etter at FH ble lansert første gang feirer Volvo Trucks med jubileumsmodellen «FH 25 Year Special Edition».

img

Anbefaler utprøving av «el-motorveier» i Norge

En fersk rapport fra Statens vegvesen viser at «elektrifiserte motorveier» kan gi en reell utslippsreduksjon på 65 prosent fra tungtransporten innen 10 år.

img

Svensk bil til tysk pionerprosjekt

Tyskerne har et offentlig forskningsprosjekt som heter «Lastebiler for tyske eMotorveier». Litt oppsiktsvekkende er det da når en svensk produsent skal levere den passende bilen.

img

Girteka kjøper 500 DAF

Det dreier seg om store tall når den litauiske transportgiganten handler lastebiler.

Neste 25 artikler