img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Fremdeles dukker det opp – 100 år etter

Nye protokoller gir oss ny viten om Scanias pionerdager i Norge. Det ene dokumentet er datert for nøyaktig 100 år siden i dag.

img

Thor mot Tesla

En ny el-truck stjerne har nettopp dukket opp på ønskedrøm-himmelen. Thor, heter den, allerede godt på vei til å komme før Teslas.

img

Mini-Mog

For 60 år siden begynte øst-tyskerne å arbeide på en motorisert verktøy-bærer. En kommunal-bil for alle oppgaver. En slags Unimog i miniatyr. Fremdeles produseres den.

img

Økende motorutvalg fra Scania

Tre motorfamilier, 9, 13 og 16 liter – fra 280 til 730 hk har til nå vært tilgjengelig for Scanias nye lastebilgenerasjon. Nå kommer en helt ny 7-liters sekser samtidig som gassmotorutvalget utvides.

img

Scania nærmer seg komplett

Den nye lastebilgenerasjonen til Scania, NTG som den kalles internt, har fått to nye hytter på listen over konfigurasjonsmuligheter. Den ene, lave, kaller de «byførerhus», den andre er en CrewCab.

img

Endringer i den norske DAF-organisasjonen

Vidar Melleby (t.v.) har brukt det seneste året på å bygge opp den nye DAF-organisasjonen i Norge. Ved nyttår bytter han beite. Nå er Håkan Blomén på plass i sjefsstolen.

img

Tester «trolley-lastebiler»

Både Siemens og Scania har vært flinke til å fortelle om elektriske lastebiler med strømavtakere på taket. Nå startes det et større forsøk i California.

img

Oppgradert Arocs

Mercedes-Benz har utstyrt Arocs med flere nyheter. Blant annet er drivlinjen fra Actros nå tilgjengelig for anleggsbilen.

img

Tesla lover 800 kilometer rekkevidde

…og det er et «worst case scenario» med fullastet henger, ifølge Tesla-gründer Elon Musk.

img

Norske Nel skal levere hydrogenstasjoner til Nikola i USA

Den eksklusive avtalen har en verdi på 3,6 millioner dollar, i første omgang.

img

Tesla letter på sløret

I forkant av nattens (norsk tid) avduking av Tesla Semi har selskapet sluppet en teaservideo på Instagram som viser litt mer av hva vi har i vente.

img

Lager «lastebilenes svar på Uber» med norsk designhjelp

En amerikansk teknologibedrift har bygget en «Uber-aktig» tjeneste for lastebilbransjen, med norsk designhjelp. Nå får de utmerkelsen DOGA-merket 2017.

img

Årets bærekraftigste trucker

Hvis du er interessert i bærekraftig ingeniørkunst har du et vanskelig valg. Både Scania og Volvo er «Årets Bærekraftige Truck» ifølge seg selv og det italienske bladet Vado e Torno.

img

Scanias nye gassmotor

Södertälje kaster seg på gass-trenden og introduserer 13-liters sekssylindret gassmotor med 410 hestekrefter.

img

Ny dato for semi-Tesla

Eller kanskje den heller skal kalles Tesla-semi? Uansett: etter en del frem og tilbake har fabrikken nå sendt ut invitasjon til avdukingen av den store batterielektriske trekkvognen sin.

img

Nikola-sjefen vil bygge lastebilfabrikk i Norge

Trevor Milton, mannen bak hydrogen-trekkvogna Nikola One, nøyer seg ikke med å selge lastebiler til norske kunder. Han vil gjerne bygge dem her også.

img

Har liten tro på lavere eksportandel

BRUKTBIL: – Jeg vil gjerne selge mer brukt i Norge, men så lenge renten er som i dag og det er billig å skaffe penger, kjøper folk heller nytt. Dette er vanskelig å snu, sier avdelingsleder Torstein Hvile ved Scanias bruktbilsenter på Kløfta.

img

Her er resultatene fra Scandinavian Truck Trophy 2017

Besøksrekord igjen på den 8. utgaven av Oslo Motor Show! Her er bilder og resultater fra E-hallen, der en unik samling yrkesbiler ble vist frem til de mange fornøyde besøkende.

img

Det bugner av tungt på OMS på Lillestrøm

Aldri har vel de tyngre vært bedre representert på Oslo Motor Show i Varemessens haller på Lillestrøm.

img

Arbeidsjern eller showtrucks? Ja takk – begge deler!

I E-hallen på Oslo Motor Show finner du lastebiler som er så fine at du ikke skjønner at de blir brukt til transport på veien. Men de ruller tusenvis av kilometer hvert år, blir stelt godt med og er nå pyntet til fest!

img

Tungt i Tokyo

I motsetning til alle andre store bilutstillinger kombinerer Tokyo personbiler med motorsykler og tunge lastebiler. Scania er det for første gang og Daimler viser mer elektrifisering.

img

Dagligvaregigant inngår avtale om frakt med førerløse lastebiler

Allerede i tredje kvartal neste år håper Lidl i Sverige at de første førerløse, elektriske lastebilene skal være ute på svenske veier med varer.

img

Mercedes last blir selvstendig

Allerede i sommer ble det snakk om at Daimler skulle skille ut forskjellige virksomheter for å utløse større børsverdier. Nå er det offisielt.

img

Vellykket Tommytreff

Tommytreffet arrangeres av Tommy Olsen med hans familie og venner. Hele 69 eldre kjøretøy møtte opp på vektstasjonen på Svinesund 7. oktober og var klare for en fin kjøretur i Haldenområdet.

img

Volvo lover gass-biler med diesel-ytelser

Volvo Trucks presenterer nå tunge lastebiler som kjører på flytende naturgass eller biogass.

Neste 25 artikler