img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Lastebil

img
img

Platooning i startgropen

Sammen med DB Schenker skal nå MAN i gang med platooning i landeveis-forsøk

img

Anbefaler restriksjoner ved transport av farlig gods i tunneler

Havarikommisjonen har kommet med sin rapport etter den dramatiske brannen i Skatestraumtunnelen.

img

Skal lære syklister om trafikksikkerhet

Volvo Trucks starter kampanje for å øke trafikksikkerhetsforståelsen blant myke trafikanter.

img

Nikola One avduket

Den elektriske hydrogenlastebilen Nikola One ble avduket i USA i natt. Samtidig ble en ny og mindre modell, Nikola Two, lansert. Flere norske bedrifter står på kundelisten, og miljøorganisasjonen Zero jubler.

img

Dobbeltseier i lastebilhallen

Berthon Jönsson imponerte nok en gang de fleste med sine fantastiske lastebiler, og fikk med seg to pokaler fra Lillestrøm hjem til Sverige.

img

Førerløse kollisjoner

MAN er med på et spennende tysk prosjekt som i prinsippet går ut på at den bilen folk kjører inn i, bakfra, skal være uten fører.

img

Tregt i USA

Både Volvo og Mercedes-Benz, de to europeiske lastebilprodusentene som har mest med USA å gjøre, melder om sterk motvind der.

img

Raskere registrering

Ordningen med sentralisert dokumentgodkjenning ved registrering av tunge kjøretøy blir nå permanent. Innen 2018 skal hele landet være omfattet.

img

Du store kineser

HANNOVER: 52 nasjonaliteter er representert på årets IAA. Av de utenlandske utstillerne kommer flest fra Kina.

img

Prøvekjørt: Scanias nye V8-motor

SÖDERTÄLJE: YrkesBil har prøvekjørt Scanias nye lastebilgenerasjon. Skru opp volumet og nyt V8-lyden.

img

Kampen om livstid-kunden

På årets IAA var det mer åpenbart enn noen gang at det er ikke en bil eller en tjeneste leverandørene ønsker å selge deg. De vil selge deg et nettverk der du MÅ befinne deg resten av livet. Velkommen til konnektiviteten.

img

Årets hvafforno?
Sirkus IAA

Noe av det morsomste der pompøse journalister er samlet, er utnevnelsen av «Årets ettellerannet». IAA er full av både pompøse og «årets».

img

Italiensk stjerneskudd

Det er ikke ofte man får de overraskende drømmebil-konseptene på en lastebilutstilling. Men Iveco har skjønt poenget. Stor applaus til italienerne.

img

IAA-festen er i gang

HANNOVER: Den store nyttekjøretøymessen IAA åpner dørene for publikum torsdag. Vi har sniktittet for å gi deg en smakebit på hva som finnes.

img

Nær fremtid?

Mercedes tjuvstartet årets IAA med en spennende elektrisk distribusjonsbil. Med en autonom buss, og en droneutstyrt elektrisk varebil i bakgrunnen virker det som om byene er sentrum for Daimlers oppmerksomhet i år.

img

Elektrisk stemning hos Asko

Dagligvaregrossisten Asko presenterte tirsdag landets første elektriske distribusjonsbil. Den settes rett ut i arbeid med å distribuere dagligvarer til matbutikker i Oslo-området.

img

Kjetil utkonkurrerte de fleste

Kjetil Dale fra Kristiansand kjørte inn til 2. plass i Volvo Trucks Drivers Fuel Challenge 2016 som hadde 12.000 deltakere verden over.

img

Utreder el-veier i Norge

NHO, LO og 11 andre organisasjoner lanserer et veikart for hvordan næringslivets transporter skal bevege seg mot null utslipp i 2050. Blant annet står «elektrifisert» E39 fra Kristiansand til Trondheim på kartet.

img

NLF: Ingen NOx-økning ved bruk av HVO100

NLF har testet syntetisk biodiesel i et halvt år. Resultatene viser ingen økning i NOx-utslipp ved bruk av HVO100, men nå venter de spent på vintertesten.

img

Volkswagen inn i det amerikanske truck-markedet

Kjøper 16,6 prosent av truck-produsenten Navistar.

img

Ny tungbil fra Daimler

Akkurat i tide til IAA presenterer Daimler en spennende truck – som ikke kommer til IAA.

img

Bildesamling: Elmia 2016

Årets store lastebilutstilling i Jönköping ble en suksess i sol og varme. Lastbil 2016 på Elmia ble arrangert 24. til 27. august med 34.463 besøkende. Her er en bildekavalkade fra messen.

img

Nikola vil satse på hydrogen i stedet for batteridrift

Produsenten av «superlastebilen» Nikola One varsler endringer i hvilken teknologi de skal satse på. Nyheten kom overraskende på Tine, som nylig bestilte lastebil fra dem.

img

Tines «Tesla»

Meierigiganten Tine har bestilt hybridtrekkvognen Nikola One fra USA. Nå vil de teste ut den kraftige lastebilen på langtransporter i Norge.

img

Denne lastebilen har slått to verdensrekorder

The Iron Knight fra Volvo Trucks er kåret til verdens raskeste lastebil to ganger.

Neste 25 artikler