img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Næringsliv

img
img

Volmax satser på ny digital plattform

Med tjenesten «Volmax Digital» samles og integreres relevante data fra flere ulike systemer i én løsning. Ideen var det Volmax-sjefen selv som kom på da han var med en transportør over fjellet.

img

100 år på Lillehammer

I morgen skjer det stor feiring på Lillehammer. At et transportselskap fyller 100 år er ikke hver dag, men det er det det skal jubileres for.

img

Nyttekjøretøy med ekstreme egenskaper

Med drift på seks eller åtte hjul skal det mye til for at en Argo ikke kommer frem. Merkets nye importør mener kjøretøyet har mange målgrupper i Norge.

img

Vurderer støtte til tyngre biogass-kjøretøy

Enova vurderer nå å utvide støttetilbudet for tunge biogass-kjøretøy. Samtidig viser en ny rapport at det er både skjær i sjøen og lys i tunnelen for økt bruk av biogass i transportsektoren.

img

Rekordmange vil bli yrkessjåfør

22 prosent økning fra 2016 til 2017.

img

Nå kan Birken-syklister få bilen sin fraktet med lastebil fra start til mål

Auto Transport Service prøver seg på en ny transportnisje, når de i helgen skal frakte biler for deltakere i Birkebeinerrittet fra Rena til Lillehammer.

img

– Det er noe feil med kostnadsstrukturen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er skremt over det han ser på hvileplassene langs norske veier. – Når noen har råd til å la en lastebil stå i dagevis, da er det noe feil med kostnadsstrukturen, sier han.

img

Tar opp kampen for mer rettferdig konkurranse på veien

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) vil ha innspill til hvordan Norge skal svare på EUs foreslåtte regelverkspakke på veitransportområdet.

img

Tilbyr Fair Transport

NLF jobber for å gi transportbransjen mer ordnede forhold. Nå lanserer de et kvalitetsprogram som skal gjøre det lettere for transportkjøpere å velge bærekraftige, trafikksikre og sosialt ansvarlige alternativer.

img

NLF: Kraftig kabotasjevekst

– Det kjører i dag østeuropeiske vogntog i Norge med norske nettadresser i logoene. Det sier litt om hvor disse aktørene mener å ha sitt hovedmarked, sier NLF-direktør Geir A. Mo.

img

Kontrollvarsling kan få konsekvenser for ansettelsesforholdet

Lastebileierne og yrkessjåførene er enige om at kontrollvarsling er en trussel både for trafikksikkerhet og konkurransevilkår.

img

Vil ansvarliggjøre avsender og transportør

Regjeringen foreslår endring av vegtrafikkloven.

img

Scania eier alle forhandlerne i Norge selv

Etter 64 år som Scania-forhandler på Nordmøre og i Romsdal er nå Alstad Auto fra 29. mai en avdeling i Norsk Scania.

img

Starship på egne hjul

Det store transport-selskapet Hermes har levert småpakker med roboter i Hamburg en stund allerede. Nå er det Londons tur.

img

– Vi mistenker at enkelte transportkjøpere utnytter dette

23 av 319 varebiler fikk kjøreforbud som følge av overlast da Statens vegvesen og andre etater hadde storaksjon flere steder i landet.

img

Vil utvikle Volvo-vennskapet til noe mer

Anleggsdagene på Hovinmoen markerer starten på et nytt forhold mellom Volvo lastebiler og Volvo maskin.

img

Team Verksted med flere oppkjøp

Team Verksted Trøndelag AS kjøper opp Toppen Bilservice AS i Steinkjer og Gråmyra Dekk og Bilservice AS i Levanger. Dermed fortsetter kjedens raske ekspansjon. Omsetningen ventes å passere 500 millioner i år.

img

Sterk transportplan for veisektoren

Regjeringen, som i dag har lagt fram meldingen om Nasjonal transportplan, varsler enda sterkere satsning på vei, bane og kystens infrastruktur de neste 12 årene.

img

MANs nye anlegg i Trondheim reiser seg

Første spadetak er tatt for MANs nye storstue i Trondheim. En stolt sjef erklærer at det blir «et av Europas mest moderne MAN-verksteder».

img

Dette må du vite om stengingen av E18

Når E18 stenger 21. april mellom Kjørholt og Rugtvedt i Telemark, vil all ordinær tungtrafikk kunne kjøre omkjøringsvegen over Breviksbrua og rv. 354.

img

Nattkjøring er sunt

I hvert fall tjener både miljø og klima på at by distribusjon skjer OPHD – som det heter. Off-peak hour deliveries – eller midt på natta, i klartekst. Stockholm by har forsket seg frem til det, etter to år.

img

Transportfest i Herning

Med rekordmange utstillere har danskene skrudd sammen en messe som virkelig viser bredden i skandinavisk transportbransje. Det ligger an til en herlig helg i Herning for transportinteresserte.

img

VW T&B økte med bare 3 %. Men økte!

«2016 var ikke noe enkelt år for industrier som vår. Derfor er det spesielt gledelig at vi trosset trenden», sa sjefen for Volkswagen Truck & Bus, Andreas Renschler (bildet), da han nylig presenterte 2016-resultatene.

img

Yrkessjåfører opplever dårligere radiodekning med DAB

Over 75 prosent opplever DAB-dekningen som dårligere enn FM-dekningen var, ifølge en undersøkelse utført av Norges Lastebileier-Forbund (NLF).

img

Slik blir Enova-støtten til elektriske nyttekjøretøy

Store bedrifter kan få dekket inntil 40 prosent av merkostnaden for elektriske nyttekjøretøy, mens mindre bedrifter kan få dekket inntil 50 prosent.

Neste 25 artikler