img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Næringsliv

img
img

Får 117 mill. for å utvikle fremtidens transport- og energisystemer

Ni prosjekter ledet av aktører i næringslivet mottar 117 millioner kroner for å utvikle løsninger for utslippsfri transport på land og fremtidens digitaliserte energisystem.

img

Ett skritt nærmere alkolås-påbud

I første omgang vil et alkolås-påbud gjelde busser og minibusser, men regjeringen utelukker ikke at det kan utvides til kjøretøyer som benyttes i godstransport også.

img

NLF vil ha tyngre biler på veiene

Har beregninger som viser at ved å øke totalvektene vil man kunne øke effektiviteten med 12 prosent.

img

Norske Nel skal levere hydrogenstasjoner til Nikola i USA

Den eksklusive avtalen har en verdi på 3,6 millioner dollar, i første omgang.

img

Saltforbruket går ned

Etter rekordhøyt saltforbruk vinteren 2015-2016, ble forbruket redusert med 13 prosent i sesongen 2016-2017.

img

Mottar klimapris for satsing på elbuss

Sør-Trøndelags store elbuss-satsing er kåret til Årets lokale klimatiltak i KS’ og Miljøstiftelsen Zeros årlige klimakonkurranse for kommunesektoren.

img

Fremtiden finnes i Trondheim
(og Stortinget)

På Transport & Logistikk-konferansen ble det selvfølgelig også snakket om autonome kjøretøy. Fremtiden er mye nærmere, og mye mer norsk, enn man kanskje skulle tro.

img

Full gass på transport-konferansen

Volvo hadde Norgespremiere på sin nye gassdrevne trekkvogn, Enova lanserte støtte til biogasskjøretøy og samferdselsministeren lovet «full gass i fire nye år».

img

Knut Eriksmoen blir ny toppsjef i Schenker

15. desember overtar Knut Eriksmoen (43) som ny administrerende direktør i transportgiganten Schenker AS.

img

Mer komplett
enn noen gang

De transportørene og vareeierne som tør la være å komme på årets Transport & Logistikk-konferanse mandag og tirsdag er tøffe, mener arrangør Jo Eirik Frøise.

img

Elektrisk Brasil-premiere i Hamburg

Volkswagens tunge arm hadde samlet pressen for å fortelle at nå jobbet de endelig sammen som en gruppe, at MAN og Scania begynte å bli venner, og at de hadde noen nyheter å vise oss.

img

Droner i praksis

Nå setter Daimler deler av sin Vision Van ut i praksis. Last-mile leveringer med Vito og droner i Zürich.

img

– Fortsatt mulig å kjøre fra høst til høst med ett dekksett

Continental opplyser at alle deres vinterdekk for tungbil allerede innfrir nye EU-krav, og presiserer at de nye reglene ikke nødvendigvis hindrer norske transportører i å kjøre høst-høst med ett sett dekk.

img

Høstens store tungbilmesse

Er du glad i øl og lastebiler? Da er Karlsruhe definitivt stedet å være denne helgen. Start lørdagen med tungbilutstilling, og rund av med ekte tysk oktoberfest.

img

Milliardbot til Scania

EU har ilagt Scania en bot på 881 millioner euro, drøyt 8,2 milliarder norske kroner. Scania anker dommen.

img

Hurra på Lillehammer

Selvfølgelig ble det mye tilbakeblikk da Litra feiret sine første 100 år lørdag. Ikke minst på grunn av en murstein av en bok. Men jommen ble det mye fremtidsrettet også.

img

Volmax satser på ny digital plattform

Med tjenesten «Volmax Digital» samles og integreres relevante data fra flere ulike systemer i én løsning. Ideen var det Volmax-sjefen selv som kom på da han var med en transportør over fjellet.

img

100 år på Lillehammer

I morgen skjer det stor feiring på Lillehammer. At et transportselskap fyller 100 år er ikke hver dag, men det er det det skal jubileres for.

img

Nyttekjøretøy med ekstreme egenskaper

Med drift på seks eller åtte hjul skal det mye til for at en Argo ikke kommer frem. Merkets nye importør mener kjøretøyet har mange målgrupper i Norge.

img

Vurderer støtte til tyngre biogass-kjøretøy

Enova vurderer nå å utvide støttetilbudet for tunge biogass-kjøretøy. Samtidig viser en ny rapport at det er både skjær i sjøen og lys i tunnelen for økt bruk av biogass i transportsektoren.

img

Rekordmange vil bli yrkessjåfør

22 prosent økning fra 2016 til 2017.

img

Nå kan Birken-syklister få bilen sin fraktet med lastebil fra start til mål

Auto Transport Service prøver seg på en ny transportnisje, når de i helgen skal frakte biler for deltakere i Birkebeinerrittet fra Rena til Lillehammer.

img

– Det er noe feil med kostnadsstrukturen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er skremt over det han ser på hvileplassene langs norske veier. – Når noen har råd til å la en lastebil stå i dagevis, da er det noe feil med kostnadsstrukturen, sier han.

img

Tar opp kampen for mer rettferdig konkurranse på veien

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) vil ha innspill til hvordan Norge skal svare på EUs foreslåtte regelverkspakke på veitransportområdet.

img

Tilbyr Fair Transport

NLF jobber for å gi transportbransjen mer ordnede forhold. Nå lanserer de et kvalitetsprogram som skal gjøre det lettere for transportkjøpere å velge bærekraftige, trafikksikre og sosialt ansvarlige alternativer.

Neste 25 artikler