img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Et tempel for Unimog-legenden

Unimog er en av de virkelig store tyske etterkrigs-wirtschaftswunder-legendene. Og har sitt eget museum i Gaggenau – dets egentlige hjem.

img

Snørydding – uten Norge!

Verdensmesterskapet i snøbrøyting finner sted i Polen neste uke. Man skulle tro det var en norsk paradeøvelse, men neida.

img

Platooning på ramme alvor

Nå har MAN overlevert de to første platooning-i-praksis-bilene til DB Schenker. I mai i fjor startet de første forsøkene, fra september testet man i trafikk. Fra april er det alvor.

img

Elektrisk Renault lastebil i 2019

Volvo Trucks’ franske søster følger etter og lanserer elektrisk lastebil neste år.

img

Kaptein snutebil

En Scania Next Gen med snute! Helt sant. Vi møtte den i Danmark. Det viste seg at det var en grei forklaring.

img

Platooning i Tokyo

Fuso vil åpenbart gjerne bli like flink til å platoone, som sine europeiske brødre. I disse dager henger de seg på en full-japansk kolonne rett ved den japanske hovedstaden.

img

Generalforsamling Transporthistorisk Forening

Det var hyggelig på generalforsamling og medlemsmøte i Transporthistorisk Forening på Nebbenes ved Eidsvoll 27. januar. Foreningens medlemmer har flotte klassiske lastebiler som hobby.

img

Scania i dyp snø

Så mye snø har det ikke vært under Scanias vinterøvelser siden de begynte å invadere Trysil for syv år siden. 900 kunder skal de møte på tre uker.

img

Renault Trucks-sjefen: - Det er plass til oss

President Bruno Blin i Renault Trucks er overbevist om at det finnes en plass for franske lastebiler i det norske markedet. Han overleverte selv nøklene da Martin Kopperud fikk utlevert firmaets nye T520 High.

img

Helelektriske lastebiler på gang fra Volvo

Allerede i inneværende år vil en del elektriske Volvo lastebiler gå i ordinær trafikk hos utvalgte kunder i Europa.

img

Selvkjørende svenske i USA

Den selvkjørende svenske boksen, Einride, har vært på en liten USA-turné. Akkurat nå står den på bilutstillingen i Detroit.

img

Posten kaster seg på Tesla-bølgen

Først Asko, nå Posten og Bring. Sistnevnte skal bruke den elektriske trekkvognen mellom terminaler i Posten Norges linjetrafikk.

img

Fremgang for Daimlers nyttige

Nutzfahrzeuge er et tvilsomt uttrykk. Det kan høres ut som om de andre bilene ikke er nyttige. Men de nyttige varebilene fra Daimler satte i hvert fall ny volumrekord i fjor.

img

Asko kjøper 10 Tesla Semi

Dagligvaregrossisten står bak det som trolig er Norges første bestilling av de elektriske trekkvognene fra Tesla.

img

Fremdeles dukker det opp – 100 år etter

Nye protokoller gir oss ny viten om Scanias pionerdager i Norge. Det ene dokumentet er datert for nøyaktig 100 år siden i dag.

img

Thor mot Tesla

En ny el-truck stjerne har nettopp dukket opp på ønskedrøm-himmelen. Thor, heter den, allerede godt på vei til å komme før Teslas.

img

Mini-Mog

For 60 år siden begynte øst-tyskerne å arbeide på en motorisert verktøy-bærer. En kommunal-bil for alle oppgaver. En slags Unimog i miniatyr. Fremdeles produseres den.

img

Økende motorutvalg fra Scania

Tre motorfamilier, 9, 13 og 16 liter – fra 280 til 730 hk har til nå vært tilgjengelig for Scanias nye lastebilgenerasjon. Nå kommer en helt ny 7-liters sekser samtidig som gassmotorutvalget utvides.

img

Scania nærmer seg komplett

Den nye lastebilgenerasjonen til Scania, NTG som den kalles internt, har fått to nye hytter på listen over konfigurasjonsmuligheter. Den ene, lave, kaller de «byførerhus», den andre er en CrewCab.

img

Endringer i den norske DAF-organisasjonen

Vidar Melleby (t.v.) har brukt det seneste året på å bygge opp den nye DAF-organisasjonen i Norge. Ved nyttår bytter han beite. Nå er Håkan Blomén på plass i sjefsstolen.

img

Tester «trolley-lastebiler»

Både Siemens og Scania har vært flinke til å fortelle om elektriske lastebiler med strømavtakere på taket. Nå startes det et større forsøk i California.

img

Oppgradert Arocs

Mercedes-Benz har utstyrt Arocs med flere nyheter. Blant annet er drivlinjen fra Actros nå tilgjengelig for anleggsbilen.

img

Tesla lover 800 kilometer rekkevidde

…og det er et «worst case scenario» med fullastet henger, ifølge Tesla-gründer Elon Musk.

img

Norske Nel skal levere hydrogenstasjoner til Nikola i USA

Den eksklusive avtalen har en verdi på 3,6 millioner dollar, i første omgang.

img

Tesla letter på sløret

I forkant av nattens (norsk tid) avduking av Tesla Semi har selskapet sluppet en teaservideo på Instagram som viser litt mer av hva vi har i vente.

Neste 25 artikler