- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Solid norsk innsats i Rally Sweden

Tusener av nordmenn som er på plass for å følge helgens Rally Sweden kunne glede seg over solid norsk innsats på fredagens etapper.

img

Nye EU-regler åpner for dramatisk endring i lastebildesign

Snart kan du kanskje få se eller kjøre lastebilprodusentenes drømmekonsepter som produksjonsmodeller på veien. Fra 1. september 2020 vil EU nemlig tillate større førerhus.

img

Veivesenet om strengere dekk-krav: Mye å ta hensyn til

Veivesenet utreder nå om det skal stilles strengere krav til dekk for tungbiler på norske veier, men peker selv på flere utfordringer.

img

Slik blir Volvos nye anlegg på Gardermoen

Volvo Truck Center Jessheim flytter ut av et 42 år gammelt anlegg og inn i et nytt moderne anlegg til drøyt 92 millioner på Hovinmoen ved Gardermoen. Samtidig skifter forhandleren navn.

img

Tømmerbilsjåfør Andreas til topps i sjåførkonkurransen

Andreas Nordsjø (33) fra Raufoss kjørte med høyest presisjon på kortest tid da vinneren av Scania Driver Competitions skulle kåres.

img

1.580 tungbiler tatt uten godkjente vinterdekk

I fjor manglet 1.580 av totalt 63.000 kontrollerte tungbiler godkjente vinterdekk. Men tross siste tids snøkaos på veiene ser veivesenet en bedring.

img

Disse elektriske lastebilene kommer til Norge i 2019

MAN bekrefter nå at fem batterielektriske e-TGM skal leveres til Norge i år. Volvo og Renault regner også med å få sine første el-lastebiler til landet i 2019, mens Mercedes-Benz-importøren håper å få teste eActros og Fuso eCanter på norske veier.

img

Vurderer skjerpede krav til vinterdekk

Samferdselsdepartementet har bedt Vegdirektoratet om å skjerpe kravet til vinterdekk for tunge kjøretøy.

img

Verdenspremiere på Unimog traktor

I over 10 år har den norske forhandleren NorMog AS arbeidet for å få typegodkjenne Unimog som traktor T1b. Nå har arbeidet lykkes. Lastebil eller traktor? Ja takk begge deler!

img

Felleskjøpet skal halvere Co2-utslipp fra transport

Transportvirksomheten står for to tredeler av Felleskjøpets Co2-utslipp. Samvirket har som mål å halvere dette innen 2030.

img

Scania solgte mest i 2018

Med ny modellserie på plass tok Scania tilbake topplasseringen i Norge, etter å ha blitt slått av Volvo to år på rad.

img

Nå kan Moelven Trysil bruke modulvogntog

Veien oppgradert og godkjent for de lengste vogntogene.

img

Innfører fjerndiagnose på nyttekjøretøy i Norge

Med MB Uptime utføres diagnostisering av bilen mens den er på veien. Dermed kan verkstedet stå klare med nødvendige deler når bilen ankommer, slik at oppholdet tar kortere tid.

img

Første CF Electric levert

DAF Trucks har i dag levert sin første helelektriske lastebil til den nederlandske supermarkedkjeden Jumbo.

img

DAF skal få opp dampen

Michiel Kuijs (t.h.) har hatt ansvar for DAFs eksportmarkeder utenfor Europa, og jobbet med å øke markedsandelen i land hvor merket er enda mindre enn i Norge for tiden. Nå skal han få fart på salget her til lands.

img

Slik skal Tine spare 1,25 mill. liter diesel per år

Teknologiselskapet Semcon har utviklet et elektrisk system for melkepumping som skal redusere hver melkebils forbruk med opptil 5.000 liter diesel per år.

img

Volvo oppgraderer dieselmotorer

D11- og D13 dieselmotorer for modellene FH, FM og FMX overholder de nye Euro 6 Step D-kravene. Samtidig loves reduserte drivstoffkostnader.

img

Driftig gammel DAF

Tidligere i år kunngjorde DAF jakten på den eldste lastebilen i fortsatt drift, i forbindelse med selskapets 90-årsdag. Nå har de funnet den.

img

– Vi er en del av problemet, men vil også være en del av løsningen

Midt under Norsk Scanias miljøkonferanse dukket plutselig Scania-toppsjef Henrik Henriksson overraskende opp. Han poengterte at samfunnet ikke har tid til å vente på de perfekte løsningene som skal redde klimaet og kloden, og at flere må starte med tiltak som fungerer her og nå.

img

Satser på elektrisk frys- og kjølebil

Cater Storkjøkken, som er en stor fullsortimentsgrossist til storhusholdningsbransjen, tar nå i bruk landets første Iveco Daily Electric med frys- og kjøl-påbygg.

img

Disse er finaleklare i Scanias sjåførkonkurranse

Mer enn 700 lastebilsjåfører meldte seg på og deltok i konkurransen. Nå er seks av dem i landsfinalen, sammen med to med «wild card».

img

Norsk gruveselskap tar i bruk førerløse lastebiler

Brønnøy Kalk AS skal la seks autonome Volvo FH-lastebiler transportere kalkstein på en fem kilometer lang strekning mellom selve gruven og knuseverket.

img

Her står lastebilene for all vekst i godstrafikken

På syv år har godstransporten mellom øst og vest økt med 100.000 lastebilturer. Samtidig har det vært tilnærmet null vekst i transporten på bane og sjø.

img

Hæhre & Isachsen på storhandel hos Volvo og Maur

Historisk omfattende avtale inngått: Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS bestiller 40 anleggsbiler fra Volmax Kongsberg og Volvo Norge i samarbeid med Maur Bilpåbygg.

img

Transport & Logistikk 2019

26.-28. september 2019 avholdes Norges desidert største transport- og logistikkmesse noensinne på Norges Varemesse på Lillestrøm.

Neste 25 artikler