- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Skjerper kravene til vinterdekk på tunge kjøretøy

Regjeringen innfører nå krav om vinterdekk merket med «alpesymbolet» på drivende og styrende aksler på tunge kjøretøy. Det blir overgangsordning på ett år.

img

Tommytreff i strålende høstsol

Tommy-treffet startet for 17 år siden med 14 deltakende biler. På årets treff, lørdag 5. oktober, deltok 72 veterankjøretøy, hvorav seks svenske og en dansk. 27 ankom kvelden før og koste seg med grilling og overnattet i bilene sine.

img

Fremtidsvyer fra Traton

Elbusser både fra MAN og Scania, ny stor MAN, felles motor for Scania og MAN og ordre på 1.600 elbiler i Brasil – dette var noen av de konkrete fremtidsmålene Traton beskrev på en stor samling i Södertälje.

img

Slipefabrikken skal frem

Når Norsk Alpinservice AS skal ha med seg sin rullende fabrikk for sliping og preparering av alpinski til skibakkene, er fremkommelighet avgjørende. En fireakslet MAN TGS 25.500 tar utfordringen.

img

Bama kjøpte 30 nye Volvo

Bama Logistikk slo til med en storordre på nye Volvo I-Save under arrangementet Transport & Logistikk i Lillestrøm.

img

Noen glimt av fremtiden

Både Volvo og MAN hadde med seg litt fremtid til messen på Lillestrøm. Men Scania venter nok med sin noen dager til.

img

Premiere for nye S-Way

Iveco vartet opp med vaskeekte Norgespremiere i Lillestrøm for sin nye toppmodell.

img

Drømmen om Sæter er oppfylt

Følg Drømmen, Ikke Strømmen er tema for en høyprofilert del av Transportmessen på Lillestrøm. Anders Bjørneby er eksempel på en annen som fulgte en annen drøm. Du treffer både han og drømmen på utstillingen.

img

Tysk snørydding i sol og øsende regn

Det virket egentlig ganske pussig: Det tyske snømåkingsmesterskapet i begynnelsen av september. I Kassel. Snø fantes i hvert fall ikke..

img

- Det har tatt et år å få kranbilen slik vi ønsket

Resultatet ble en meget heftig kombinasjon av MAN og Hiab.

img

Volmax ruller ut Linx

Lastebilforhandleren lanserer ny digital tjeneste, med blant annet eget flåtestyringssystem.

img

Årets lastebilfest på Mantorp Park

Over 13.000 besøkende deltok på Trailer Trucking Festival.

img

Vil tillate modulvogntog på tømmerveinettet

Endringen vil bidra til færre vogntog på veiene.

img

Iveco + Nikola = sant

CNH Industrial, som eier Iveco, melder at de skal inngå samarbeid med amerikanske Nikola om utvikling av hydrogendrevne og batterielektriske lastebiler.

img

Blir sjef for alt salg av Volvo lastebiler i Europa

Waldemar André Christensen blir ny Vice President Truck Sales & Offering for Volvo Trucks Europe, og forlater stillingen som administrerende direktør i Volvo Norge AS.

img

Dekksikkerhet på timeplanen

Etter mange skremmende hendelser med dårlig skodde vogntog sist vinter, går dekkbransjen sammen med transportnæringen og veimyndighetene for å øke kompetansen og bevisstheten rundt dekksikkerhet.

img

Utvider X Multi-serien

Michelin utvider sin nye generasjon av lastebildekkserien X Multi med to nye dekk: X Multi HD D for drivaksler og X Multi T2 for lavbygde hengere.

img

Klare for å stille fjerndiagnose

Etter lange forberedelse setter Bertel O. Steen nå Mercedes-Benz Uptime ut i livet. Det innebærer at diagnostisering av bilen skjer mens den er på veien. Dermed kan verkstedet stå klare med nødvendige deler når kjøretøyet ankommer, slik at oppholdet tar kortere tid.

img

Brannbil for hvermann

Et av de bedre tyske bilmuseene heter PS Speicher. I slutten av august lager de en spesialforestilling med bilene derfra, og det lokale ungdomsbrannkorpset viser hva de kan med bjeller og sirener.

img

- Forsinkelsene ved lastebilregistrering snart hentet inn

I juli var det opptil 17 dagers ventetid for å få godkjent tunge kjøretøy. Nå melder veivesenet at de snart er tilbake til normal saksbehandlingstid på 2-4 dager.

img

Scania topper 13-literfamilien med 540 hk

Det femte – og sterkeste – medlemmet i 13-litersfamilien fra Södertälje er født.

img

Fullt trøkk i Finland

Power Truck Show i Finland ble i år arrangert for 15. gang, med noen av Nord-Europas heftigste lastebiler.

img

Tysk speditør med amerikansk elbil

Et tysk spedisjonsfirma bygger nytt stort logistikksenter ved Wilhelmshaven. Der ser de også på muligheter til å produsere en lett amerikansk batterielektrisk lastebil.

img

Grensetreffet 2019

Nostalgitreffet for tyngre kjøretøy på Fredriksten festning er en del av Grensetreffet i Halden. Nesten hele uke 32 var preget av bil og motor i grensebyen, men på lørdagen var det lastebilene som stod i fokus.

img

Kjøligere marked fremover

Det var Scania som sørget for de store tallene i Tratons halvårs-resultat. Også Volvo hadde et meget godt første halvår. Men begge frykter et nedkjølt lastebilmarked neste år.

Neste 25 artikler