- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Brannbil for hvermann

Et av de bedre tyske bilmuseene heter PS Speicher. I slutten av august lager de en spesialforestilling med bilene derfra, og det lokale ungdomsbrannkorpset viser hva de kan med bjeller og sirener.

img

- Forsinkelsene ved lastebilregistrering snart hentet inn

I juli var det opptil 17 dagers ventetid for å få godkjent tunge kjøretøy. Nå melder veivesenet at de snart er tilbake til normal saksbehandlingstid på 2-4 dager.

img

Scania topper 13-literfamilien med 540 hk

Det femte – og sterkeste – medlemmet i 13-litersfamilien fra Södertälje er født.

img

Fullt trøkk i Finland

Power Truck Show i Finland ble i år arrangert for 15. gang, med noen av Nord-Europas heftigste lastebiler.

img

Tysk speditør med amerikansk elbil

Et tysk spedisjonsfirma bygger nytt stort logistikksenter ved Wilhelmshaven. Der ser de også på muligheter til å produsere en lett amerikansk batterielektrisk lastebil.

img

Grensetreffet 2019

Nostalgitreffet for tyngre kjøretøy på Fredriksten festning er en del av Grensetreffet i Halden. Nesten hele uke 32 var preget av bil og motor i grensebyen, men på lørdagen var det lastebilene som stod i fokus.

img

Kjøligere marked fremover

Det var Scania som sørget for de store tallene i Tratons halvårs-resultat. Også Volvo hadde et meget godt første halvår. Men begge frykter et nedkjølt lastebilmarked neste år.

img

Sving-assistent i løs vekt

Assistenten om skal hindre ulykker nå man svinger, fordi offeret befinner seg i blindsonen, kan også ettermonteres. Med statsstøtte.

img

Traton på børs = trist

Tilsynelatende applauderte investorer da Volkswagen endelig la ut deler av lastebilvirksomheten for salg. Men begeistringen var ikke stor, viser det seg. Aksjene omsettes under det de ble kjøpt for.

img

Overraskelse fra Iveco

Etter en intens uke med transport av en mystisk boks, med full dekning på alle mulige nettplattformer, endte det hele med en ny bil: Iveco presenterte sin nye generasjon S-WAY langtransportbil.

img

Vognmannen 2019

Årets utgave av Vognmannen ble siste helgen i juni arrangert på Nord-Vestlandet for første gang, nærmere bestemt med base på Tresfjord Hestesenter i Vestnes kommune.

img

Vera på jobb

Etter nesten et helt år som utstillingsattraksjon er Volvos VERA satt til å gjøre en skikkelig jobb. Hun starter på brygga i Gøteborg.

img

Scanias nye brett

Elektrisk rullebrett er oppskriften på mye morsomt. Nå har Scania kastet seg på trenden og faktisk utviklet oppskriften. Skolebuss om morgenen, søppelbil på formiddagen, pakkelevering på natten.

img

XXL er tilbake

Etter en uventet suksess med det store XXL-førerhuset i 2008, feirer Volvo 11-års jubileet med å introdusere en XXL-versjon på FH-hytta. Vi har sett det i produksjonsutgaven.

img

Alt klart for Vognmannen 2019 - med påmeldingsrekord

I år er det Storfjorden Automobil klubb (SAK) som arrangerer det populære treffet som for første gang arrangeres på Nordvestlandet. De lover en fantastisk opplevelse.

img

EU-krav om smart fartsskriver

Nye krav gjelder for alle busser og lastebiler registrert etter 15. juni 2019 og som omfattes av kjøre- og hviletidsregulert transport. Statens vegvesen har gitt et par særnorske unntak fra EU-kravene.

img

Renault-sjefen ser størst vekstpotensial i anlegg

Renault Trucks-sjefen i Norge, Viggo Noreng, legger inn et ekstra gir i satsningen på anleggssegmentet. Snart lanserer han «sværingen» K-Range 6x6 og 8x8.

img

Reagerer kraftig på utspill om å skrinlegge E18-utbygging

– Lysbakken må finne ut hvor 2000 lastebiler skal ta vegen, sier NLF-direktør Geir A. Mo.

img

Andreas (34) skal kjempe om 100.000 Euro til ny lastebil

Til helgen reiser han til Södertälje for å konkurrere mot de beste deltakerne fra hele 30 land i Europa-finalen av Scanias sjåførkonkurranse.

img

Utsetter fristen for «smart fartsskriver»

Lastebilleverandørene kan puste litt lettere, etter at Vegdirektoratet har besluttet å utsette fristen for å innføre såkalt smart fartsskriver fra 15. juni til 15. oktober.

img

Snakk om bærekraft: Kumøkk blir til drivstoff

Stort mer bærekraftig enn dette kan det vanskelig bli: Med kumøkk foredlet til biodrivstoff på tanken, blir utslipp under kjøring fra en Volvo lastebil med LBG-motor i praksis redusert med 100 prosent – og Volvoen blir tilnærmet CO2-nøytral (tank til hjul).

img

Industrien ber om 32 meter

Nå ruster lastebilfabrikkene i Europa til kamp for lange vogntog. Bygg et regelverk som tillater høykapasitets-biler for å senke både utslipp og utgifter, ber de om.

img

Trolleybil på ordentlig

Elbiler med strømavtak fra luftledninger har det vært eksperimentert med en stund. Nå finnes systemet for første gang på en trafikkert motorvei.

img

Enklere tilgang på gass

Stadig flere lastebilprodusenter tilbyr biler med gassdrift. Utslipp er hovedargumentet. Nye stasjoner skal gjøre gassdrift mer tilgjengelig.

img

Svensk el-last for by

Det er nærliggende å sammenlikne den nye svenske lastebilen Inzile med den tyske StreetScooter. Liten, moduloppbygget, byformål og batterielektrisk.

Neste 25 artikler