- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Hyller yrkessjåfører med «Livet på veien»

Bil-kjendis Jan Erik Larssen og Volvo Trucks lanserer nytt konsept for å vise hvor avhengig vi er av alle de som jobber i transportbransjen i Norge.

img

Volvos nye lastebilgenerasjon blir forsinket

Salget i Norge rakk akkurat å starte, før hele landet og verden for øvrig ble stengt ned av viruspandemien. Nå har Volvo stoppet salget og produksjonsstart for ny FH, FH16, FM og FMX er utsatt til neste år.

img

Rapport: Behov for 90.000 ladepunkter for elektriske tunge kjøretøy innen 2030

ACEA, bilindustriens takorganisasjon i Europa, gjør mer enn å bekymre seg for korona-virkningene. Nå har de kommet med en klar uttalelse om nødvendig ladeinfrastruktur hvis tungtransporten skal nå CO2-målene.

img

Hydrogenlastebil fra Toyota og Hino

Toyota fortsetter å satse på hydrogen for tunge kjøretøy. Sammen med datteren Hino vil de utvikle denne lastebilen med totalvekt på 25 tonn og rekkevidde på 600 kilometer.

img

EU-nedgang på tungt

Det tar lenger tid å telle opp tunge biler enn personbiler. Selv om man skulle tro de tyngste var de enkleste. Men nå er i hvert fall februar-tallene fra ACEA på plass. Nedgang i alle segmenter, bortsett fra buss. Men nedgangen bremses.

img

Samlesak: Korona-krise i yrkesbilnæringene

Her samler vi alt stoff som publiseres på YrkesBil.no om den pågående korona-krisen som rammer transportbransjen og nyttekjøretøy-relaterte bransjer hardt (trykk Ctrl + F5 for nyeste versjon).

img

Produksjonsstopp ved lastebilfabrikkene

Det bygges knapt en lastebil i hele Europa de kommende to ukene. Fabrikkene sier de vil vurdere om produksjonsstoppen skal forlenges.

img

Selvkjørende lastebil med «smarte dekk»

Nøyaktige dekkdata i sanntid er kanskje enda viktigere for en autonom lastebil enn en med sjåfør av kjøtt og blod. Nå tester Nokian «smartdekk» på en selvkjørende lastebil i Finland.

img

Ny lastebilkvartett fra Volvo

Store ting på gang i Gøteborg om dagen. Volvo fornyer alle de fire tunge volummodellene FH, FH16, FM og FMX på en gang.

img

Lanserer nye lastebiler: Sjekk Rogers ville Volvo-stunt

Toppsjef Roger Alm tar i bruk spektakulære virkemidler når hele den tunge lastebilserien med Volvo FH, FH16, FM og FMX skal fornyes på en gang. Se video nederst i artikkelen.

img

Daimler tar grep om ladeinfrastruktur

Gjennom «eTruck Charging Initiative» vil Daimler Trucks’ egen E-Mobility-gruppe hjelpe kunder med å entre markedet for elektriske kjøretøy. Planen er å bistå i utbyggingen av ladeinfrastruktur.

img

Scania vant forsøksheatet

Scania er vel den eneste av de store lastebilfabrikkene som ikke har delt sine elfremtidsbil-drømmer med oss. I stedet tok de en praktfull Nike («just do it») og viste frem sin første tunge elbil i Oslo i går. Asko er kunden.

img

Bygger om brukte diesel-lastebiler til eldrift

Tyske Quantron AG har spesialisert seg på å tilby konverteringskit for elektrifisering av brukte nyttekjøretøy. Nå har selskapet inngått partnerskap med Team Verksted og vil elektrifisere kjøretøyene til norske lastebileiere.

img

Slik er MANs nye lastebilgenerasjon

Digitale dashbord, bedre sjåførkomfort og nye motorer med lavere forbruk er noe av det tyskerne lover i nye TGX, TGS, TGM og TGL.

img

Ventetiden snart over

«Alle» venter nå på den nye lastebilgenerasjonen fra MAN. Det kan være årsaken til at veksten for merket bremset opp i 2019, tror salgsdirektør Fabian Knappik. Men snart skal løven bite fra seg igjen.

img

Scania-topp: - Vi må akselerere vår innsats innen elektrifisering

Scania-fabrikken benyttet Winter-arrangementet i Trysil til å lansere sin nye hybridelektriske lastebil, og til å snakke om den elektriske fremtiden. Samtidig er det premiere for nye 540.

img

Hydrogen-hurra i Trondheim

I 2016 sa Asko og Scania at første hydrogenbil skulle være på veien høsten 2018. I dag – mandag 20. januar 2020 – gikk startskuddet endelig.

img

Scania med ny alarm mot drivstofftyveri

Skal skremme tyver og overvåke drivstoffnivået.

img

Volvo og Scania med hver sin utklassingsseier

Sjelden har vi sett noen gjøre så rent bord på salgsstatistikken som Scania gjorde med lastebiler og Volvo med busser i 2019.

img

Oslo blir blant de første med hybridelektrisk brannbil

Oslo Brann- og Redningsetat (OBRE) har inngått avtale med Egenes Brannteknikk AS om kjøp og utvikling av den hybridelektriske brannbilen Rosenbauer CFT (Concept Fire Truck). Sammen med Amsterdam og Berlin blir Oslo først ut med denne biltypen.

img

Flere selskaper med stor hydrogensatsing i Norge

Akershus Energi AS, Greenstat AS, Nel Fuel AS og H2 Energy AS går sammen om å etablere produksjon og salg av hydrogen til den norske transportsektoren. Hydrogenlastebilene fra Hyundai er ventet til Norge allerede i 2020.

img

Volmax lærlingskole fyller 20 år

For å sikre jevn tilgang av kvalifiserte medarbeidere til verksted og delelager besluttet Volmax-ledelsen i 1999 å starte sitt eget lærlingprogram. 40 prosent av elevene jobber fortsatt hos Volvo-forhandleren.

img

Volvo satser elektrisk også i de tyngre segmentene

Skal teste elektrisk tippbil i anleggskjøring og elektrisk trekkvogn i tung regionaltransport.

img

Scania endrer modellnavnet - etter reaksjon fra Daimler

Svenskene bytter plass på bokstaven S i modellbetegnelsen, for ikke å ligne for mye på navnet til Mercedes-Benz’ flaggskip i personbilmarkedet.

img

Nikola på plass i Italia

Nøyaktig tre måneder etter at romansen mellom Iveco og Nikola ble annonsert, hadde de to partnerne sin første offentlige opptreden i Torino.

Neste 25 artikler