- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Utslippstrøbbel for Volvo-motorer

Et ukjent antall motorer har feil som kan føre til for høye NOx-utslipp. Konsernet skriver at kostnadene for utbedring kan bli betydelige.

img

Tommytreff for 16. gang

Tommy Olsen og hans familie og venner arrangerte lørdag Tommytreffet i og rundt Halden. Arrangementet er et privat arrangement som samlet veterankjøretøy fra Norge, Sverige og Danmark til treff og kjøretur.

img

Foreslår vrakpantavgift for lastebiler

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2019 at det skal betales inn en vrakpantavgift på 5.000 kroner for nye lastebiler.

img

Satser på storbilvask midt i lastebil-land

Med Coops hovedlager rett utenfor porten, og en rekke andre transportknutepunkter i nabolaget, kunne ikke Rensia drømt om en bedre beliggenhet for sin nye storbilvask.

img

FH nummer 1 million

Volvo leverte ut FH nummer 1 million til lykkelig kunde på IAA.

img

Skjerper kontroll av fartsskrivere

Skal gjøre det vanskeligere å jukse med apparatet som registrerer kjøre- og hviletid.

img

– Responsen har vært overveldende, spesielt fra Norge

Hyundai skal sammen med selskapet H2 Energy selge 1.000 hydrogenlastebiler i Sveits mellom 2019 og 2023. Interessen fra Norge har heller ikke latt vente på seg.

img

Nå blir det lov med mer ekstralys

Fra mandag 1. oktober kommer de nye lysreglene som åpner for et fritt antall ekstralykter.

img

Ny, høytkastende sideplog

Rett før Kong Vinter banker på døren igjen, lanserer den svenske plogprodusenten Mählers en ny, høytkastende sideplog for lastebiler.

img

Lover finansiering av lastebilførerkort gjennom Lånekassen

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) hadde med seg en liten budsjettlekkasje, da han møtte fremtidige lærlinger i yrkessjåførfaget.

img

Spennende DAF-samarbeid

Tre ulike alternativer med tre forskjellige samarbeidspartnere tyder på at DAF utforsker bredt når de vil elektrifisere sine tungbiler. Navn som ZF, Cummins og VDL klinger seriøst.

img

Dropper avgiftssjokk for tungbiler

Lavutslippssonen i Oslo kunne bety en ekstraregning på 600 kroner dagen for mange lastebileiere. Nå har miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) bestemt seg for å utsette planene på ubestemt tid.

img

Resten av Daimler-familien

Daimler produserer biler over hele verden. De gjør sitt for at vi skal oppleve det, når de inviterer til Hannover-fest.

img

GAZ på plass i Hannover

Det er langt til Gorkij. Det er langt tilbake til 1932 også, da den første Ford AA-modellen rullet av båndet der i byen. Etter det har GAZ vokst seg til Russlands største bilfabrikk. Og de er på plass i Hannover.

img

Ford vekker opp Transconti

Dette var en skikkelig IAA-overraskelse. En tung bil, 500 hesters trekkvogn, med ekte blå oval på fronten. Vi husker nesten ikke sist.

img

Dagen før dagen

BMC? Noen drar sikkert kjensel på navnet. Men kanskje er det ikke bare gode minner. Dagens BMC er imidlertid ikke akkurat britisk bilindustri i nedgang lenger.

img

Setter el-lastebilene på prøve hos kunder

De aller første helelektriske MAN eTrucks er nå kjørt ut av produksjonshallen i Steyr i Østerrike, og overlevert til kunder. Allerede neste år planlegger MAN å produsere enda flere eTrucks.

img

Noen har vært der før

Joda – vi har nok sett autonome trekkvogner før. Men vi har også sett en design-oppskrift som Volvos Vera før. I Tyskland. I 1983.

img

Volvos nyeste trekkvogn

Ja, det virker som de mener alvor.

img

Ny tjeneste for å overvåke dekkene

Volvo Trucks tar i bruk nye metoder for å følge med på og analysere essensielle komponenter i sanntid. Målet er å forhindre potensielle funksjonsfeil.

img

– Vi må satse på flere teknologier samtidig

Scania mener biodrivstoff trumfer elektrifisering i tungtransporten på kort sikt, men også i Södertälje tror de strøm vil overta om vi ser litt dypere inn i glasskula.

img

Lanserer nytt multimediesystem

Renault Trucks utstyrer nå sine T, C og K-kjøretøy med et nytt lyd-, navigasjons- og underholdningssystem ved navn Roadpad.

img

Actros proppet med nyheter og selvtillit

BERLIN (YrkesBil.no): Ja, nå er det bekreftet at lastebilen kan leveres med små kameraer i stedet for sidespeil. I tillegg er nye Actros nivå 2-autonom. Og den kommer på markedet i april 2019.

img

Scania med plugg

Lanserer ny hybrid og plug-in-hybrid på IAA.

img

Bildeglimt fra Elmia

31.354 besøkende og 411 utstillere sørget for en fire dager lang lastebilfest under årets Elmia Lastbil.

Neste 25 artikler