- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Volvo satser elektrisk også i de tyngre segmentene

Skal teste elektrisk tippbil i anleggskjøring og elektrisk trekkvogn i tung regionaltransport.

img

Scania endrer modellnavnet - etter reaksjon fra Daimler

Svenskene bytter plass på bokstaven S i modellbetegnelsen, for ikke å ligne for mye på navnet til Mercedes-Benz’ flaggskip i personbilmarkedet.

img

Nikola på plass i Italia

Nøyaktig tre måneder etter at romansen mellom Iveco og Nikola ble annonsert, hadde de to partnerne sin første offentlige opptreden i Torino.

img

DAF-organisasjonen flytter «hjem» til Råde

Nordic Truckcenter AS forlater dagens lokaler på Langhus, omorganiserer og flytter hovedkontoret til de gamle DAF Norge-lokalene i Råde. Her blir de samlokalisert med DAF-fabrikkens egne folk i Norge.

img

Alf Inge Sunde til topps i mekaniker-konkurranse

Etter å ha blitt beste nordmann i «DAF Master» i Skandinavia skal Alf Inge Sunde neste år konkurrere mot fagfolk fra hele Europa.

img

Høyaktuell hybridkran

Palfinger lanserer neste år en plug in-hybridløsning for kraner opptil 30 tonnmeter. Prototypen vakte interesse da den gjestet Norge.

img

Fylkeskommune låner ut biogasslastebil gratis

Gjennom prosjektet «Test av fossilfrie maskiner og kjøretøy» får kommuner og bedrifter prøve blant annet en biogassdrevet Scania G410 i to til fire uker.

img

Mer elektrisk fra Renault

Renault Trucks lanserte tidligere i år den elektriske varebilen Renault Master ZE. Nå følger de opp med to lastebiler i 16 og 26 tonns segmentet.

img

Vil ta i bruk el-lastebiler i Oslo neste år

DB Schenker og Volvo Norge har inngått intensjonsavtale om kjøp av elektriske lastebiler. Kjøretøyene skal kunne leveres i første halvdel av 2020.

img

- Teknologien driver bransjeutviklingen

ATLANTA, USA (YrkesBil): Elektrifisering, selvkjørende lastebiler og oppkobling er ifølge Volvo-sjef Martin Lundstedt (bildet) de viktigste driverne lastebilindustrien for tiden.

img

Isuzu på hjemmebane

I Norge kjenner vi Isuzu stort sett som en av de tøffere pickup’ene. Hjemme, og på mange markeder, er de imidlertid tilstede i alle tungbil- og bussklasser. Noe de viste på Tokyo-utstillingen.

img

Scania prøver på nytt i Nord-Amerika

ATLANTA, USA (YrkesBil): Etter nesten 30 års fravær fra det nordamerikanske markedet, viste Scania en G500 XT 8x4 på North American Commercial Vehicle Show (NACV) denne uken.

img

Volvo på japansk

Det går nok en og annen ekte Volvo i Japan. Men de har jo også sine egne Mack der. UD heter Volvos japanske produsent. De var på Tokyo Motor Show med en konseptbil som var så tøff i trynet at hadde du skrudd på en bulldogg i fronten hadde den virkelig kunne vært en Mack!

img

339 kjøreforbud og 51 anmeldelser etter storkontroll

Over 60 kontrollører fra Statens vegvesen har de siste dagene gjennomført tungbilkontroller på fire kontrollplasser sør for Oslo.

img

Fuso med brenselcelle

Av alle de tunge drømmebilene som ble vist på Tokyo-utstillingen var vel Fuso sin den mest konkrete. En utvikling av den elektriske Canter-serien, men nå med en velfungerende brenselcelle.

img

Hyundai til USA med hydrogen

Det er nytt at Hyundai snuser på det tyngste av USAs tunge truckscene. Men de er på plass med en elektrisk brenselcelle Klasse 8 bil på North American Commercial Vehicle Show.

img

Hino inn i fremtiden

Bilutstillingen i Tokyo er mye mer enn personbiler. Den store motorsykkel-industrien er på plass, og det som finnes av tunge biler blir vist frem. Også som fantasifulle fremtidskonsepter.

img

Skjerper kravene til vinterdekk på tunge kjøretøy

Regjeringen innfører nå krav om vinterdekk merket med «alpesymbolet» på drivende og styrende aksler på tunge kjøretøy. Det blir overgangsordning på ett år.

img

Tommytreff i strålende høstsol

Tommy-treffet startet for 17 år siden med 14 deltakende biler. På årets treff, lørdag 5. oktober, deltok 72 veterankjøretøy, hvorav seks svenske og en dansk. 27 ankom kvelden før og koste seg med grilling og overnattet i bilene sine.

img

Fremtidsvyer fra Traton

Elbusser både fra MAN og Scania, ny stor MAN, felles motor for Scania og MAN og ordre på 1.600 elbiler i Brasil – dette var noen av de konkrete fremtidsmålene Traton beskrev på en stor samling i Södertälje.

img

Slipefabrikken skal frem

Når Norsk Alpinservice AS skal ha med seg sin rullende fabrikk for sliping og preparering av alpinski til skibakkene, er fremkommelighet avgjørende. En fireakslet MAN TGS 25.500 tar utfordringen.

img

Bama kjøpte 30 nye Volvo

Bama Logistikk slo til med en storordre på nye Volvo I-Save under arrangementet Transport & Logistikk i Lillestrøm.

img

Noen glimt av fremtiden

Både Volvo og MAN hadde med seg litt fremtid til messen på Lillestrøm. Men Scania venter nok med sin noen dager til.

img

Premiere for nye S-Way

Iveco vartet opp med vaskeekte Norgespremiere i Lillestrøm for sin nye toppmodell.

img

Drømmen om Sæter er oppfylt

Følg Drømmen, Ikke Strømmen er tema for en høyprofilert del av Transportmessen på Lillestrøm. Anders Bjørneby er eksempel på en annen som fulgte en annen drøm. Du treffer både han og drømmen på utstillingen.

Neste 25 artikler