- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Lastebil på YrkesBil.no
- Brukte lastebiler - Lastebilnyheter - Næringslivsnyheter

img
img

Slik skal Tine spare 1,25 mill. liter diesel per år

Teknologiselskapet Semcon har utviklet et elektrisk system for melkepumping som skal redusere hver melkebils forbruk med opptil 5.000 liter diesel per år.

img

Volvo oppgraderer dieselmotorer

D11- og D13 dieselmotorer for modellene FH, FM og FMX overholder de nye Euro 6 Step D-kravene. Samtidig loves reduserte drivstoffkostnader.

img

Driftig gammel DAF

Tidligere i år kunngjorde DAF jakten på den eldste lastebilen i fortsatt drift, i forbindelse med selskapets 90-årsdag. Nå har de funnet den.

img

– Vi er en del av problemet, men vil også være en del av løsningen

Midt under Norsk Scanias miljøkonferanse dukket plutselig Scania-toppsjef Henrik Henriksson overraskende opp. Han poengterte at samfunnet ikke har tid til å vente på de perfekte løsningene som skal redde klimaet og kloden, og at flere må starte med tiltak som fungerer her og nå.

img

Satser på elektrisk frys- og kjølebil

Cater Storkjøkken, som er en stor fullsortimentsgrossist til storhusholdningsbransjen, tar nå i bruk landets første Iveco Daily Electric med frys- og kjøl-påbygg.

img

Disse er finaleklare i Scanias sjåførkonkurranse

Mer enn 700 lastebilsjåfører meldte seg på og deltok i konkurransen. Nå er seks av dem i landsfinalen, sammen med to med «wild card».

img

Norsk gruveselskap tar i bruk førerløse lastebiler

Brønnøy Kalk AS skal la seks autonome Volvo FH-lastebiler transportere kalkstein på en fem kilometer lang strekning mellom selve gruven og knuseverket.

img

Her står lastebilene for all vekst i godstrafikken

På syv år har godstransporten mellom øst og vest økt med 100.000 lastebilturer. Samtidig har det vært tilnærmet null vekst i transporten på bane og sjø.

img

Hæhre & Isachsen på storhandel hos Volvo og Maur

Historisk omfattende avtale inngått: Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS bestiller 40 anleggsbiler fra Volmax Kongsberg og Volvo Norge i samarbeid med Maur Bilpåbygg.

img

Transport & Logistikk 2019

26.-28. september 2019 avholdes Norges desidert største transport- og logistikkmesse noensinne på Norges Varemesse på Lillestrøm.

img

Storkunder vil «presse» frem utslippsfrie lastebiler

GreenFleet-bedriftene Posten, Ruter, Veidekke, Tine, Sønnico, Umoe, Agder Energi og Coca-Cola, lanserer 8. november en erklæring der de etterspør flere utslippsfrie tyngre kjøretøy og forsterkede virkemidler.

img

Tungbiler får eget kjørefelt

Tiltaket skal gi lastebiler og busser god framkommelighet hele døgnet, også i rushtida.

img

Nikola skal teste Europa-modell i Norge

Hydrogentrekkvognen som etter planen skal ut på norske veier i 2020 har til og med fått norsk navn.

img

Melketransportør med alternative tanker

Som oftest skjer innhenting av melk fra gardsbruk med single biler eller bil og tilhenger. Hans Ivar Slåttøy Transport AS har i samarbeid med Tine valgt en litt annen løsning.

img

Viser elektrisk lastebil

Om du ikke fikk den med deg på Oslo Motor Show sist helg, får du en ny mulighet til å se helelektriske Fuso eCanter i forbindelse med Zerokonferansen.

img

Scania leverer 55 nye biler til Ringnes

Stor utskiftning av Euro5-biler hos drikkevareleverandøren.

img

Kjørte 1.728 kilometer på én fylling

Iveco hevder de har satt rekord i kjørelengde på én fylling med LNG.

img

Laaaang Scania dro det lengste strået

Lasse Hansen sikret seieren i Scandinavian Truck Trophy med sin spesialombygde Scania S500 SXL «Mockingjay». Karlmorten Mortensen fra Tromsdalen kapret andreplassen med sin Scania R730 trekkvogn.

img

Utslippstrøbbel for Volvo-motorer

Et ukjent antall motorer har feil som kan føre til for høye NOx-utslipp. Konsernet skriver at kostnadene for utbedring kan bli betydelige.

img

Tommytreff for 16. gang

Tommy Olsen og hans familie og venner arrangerte lørdag Tommytreffet i og rundt Halden. Arrangementet er et privat arrangement som samlet veterankjøretøy fra Norge, Sverige og Danmark til treff og kjøretur.

img

Foreslår vrakpantavgift for lastebiler

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2019 at det skal betales inn en vrakpantavgift på 5.000 kroner for nye lastebiler.

img

Satser på storbilvask midt i lastebil-land

Med Coops hovedlager rett utenfor porten, og en rekke andre transportknutepunkter i nabolaget, kunne ikke Rensia drømt om en bedre beliggenhet for sin nye storbilvask.

img

FH nummer 1 million

Volvo leverte ut FH nummer 1 million til lykkelig kunde på IAA.

img

Skjerper kontroll av fartsskrivere

Skal gjøre det vanskeligere å jukse med apparatet som registrerer kjøre- og hviletid.

img

– Responsen har vært overveldende, spesielt fra Norge

Hyundai skal sammen med selskapet H2 Energy selge 1.000 hydrogenlastebiler i Sveits mellom 2019 og 2023. Interessen fra Norge har heller ikke latt vente på seg.

Neste 25 artikler