img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Næringsliv

img
img

– Det er noe feil med kostnadsstrukturen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er skremt over det han ser på hvileplassene langs norske veier. – Når noen har råd til å la en lastebil stå i dagevis, da er det noe feil med kostnadsstrukturen, sier han.

img

Tar opp kampen for mer rettferdig konkurranse på veien

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) vil ha innspill til hvordan Norge skal svare på EUs foreslåtte regelverkspakke på veitransportområdet.

img

Tilbyr Fair Transport

NLF jobber for å gi transportbransjen mer ordnede forhold. Nå lanserer de et kvalitetsprogram som skal gjøre det lettere for transportkjøpere å velge bærekraftige, trafikksikre og sosialt ansvarlige alternativer.

img

NLF: Kraftig kabotasjevekst

– Det kjører i dag østeuropeiske vogntog i Norge med norske nettadresser i logoene. Det sier litt om hvor disse aktørene mener å ha sitt hovedmarked, sier NLF-direktør Geir A. Mo.

img

Kontrollvarsling kan få konsekvenser for ansettelsesforholdet

Lastebileierne og yrkessjåførene er enige om at kontrollvarsling er en trussel både for trafikksikkerhet og konkurransevilkår.

img

Vil ansvarliggjøre avsender og transportør

Regjeringen foreslår endring av vegtrafikkloven.

img

Scania eier alle forhandlerne i Norge selv

Etter 64 år som Scania-forhandler på Nordmøre og i Romsdal er nå Alstad Auto fra 29. mai en avdeling i Norsk Scania.

img

Starship på egne hjul

Det store transport-selskapet Hermes har levert småpakker med roboter i Hamburg en stund allerede. Nå er det Londons tur.

img

– Vi mistenker at enkelte transportkjøpere utnytter dette

23 av 319 varebiler fikk kjøreforbud som følge av overlast da Statens vegvesen og andre etater hadde storaksjon flere steder i landet.

img

Vil utvikle Volvo-vennskapet til noe mer

Anleggsdagene på Hovinmoen markerer starten på et nytt forhold mellom Volvo lastebiler og Volvo maskin.

img

Team Verksted med flere oppkjøp

Team Verksted Trøndelag AS kjøper opp Toppen Bilservice AS i Steinkjer og Gråmyra Dekk og Bilservice AS i Levanger. Dermed fortsetter kjedens raske ekspansjon. Omsetningen ventes å passere 500 millioner i år.

img

Sterk transportplan for veisektoren

Regjeringen, som i dag har lagt fram meldingen om Nasjonal transportplan, varsler enda sterkere satsning på vei, bane og kystens infrastruktur de neste 12 årene.

img

MANs nye anlegg i Trondheim reiser seg

Første spadetak er tatt for MANs nye storstue i Trondheim. En stolt sjef erklærer at det blir «et av Europas mest moderne MAN-verksteder».

img

Dette må du vite om stengingen av E18

Når E18 stenger 21. april mellom Kjørholt og Rugtvedt i Telemark, vil all ordinær tungtrafikk kunne kjøre omkjøringsvegen over Breviksbrua og rv. 354.

img

Nattkjøring er sunt

I hvert fall tjener både miljø og klima på at by distribusjon skjer OPHD – som det heter. Off-peak hour deliveries – eller midt på natta, i klartekst. Stockholm by har forsket seg frem til det, etter to år.

img

Transportfest i Herning

Med rekordmange utstillere har danskene skrudd sammen en messe som virkelig viser bredden i skandinavisk transportbransje. Det ligger an til en herlig helg i Herning for transportinteresserte.

img

VW T&B økte med bare 3 %. Men økte!

«2016 var ikke noe enkelt år for industrier som vår. Derfor er det spesielt gledelig at vi trosset trenden», sa sjefen for Volkswagen Truck & Bus, Andreas Renschler (bildet), da han nylig presenterte 2016-resultatene.

img

Yrkessjåfører opplever dårligere radiodekning med DAB

Over 75 prosent opplever DAB-dekningen som dårligere enn FM-dekningen var, ifølge en undersøkelse utført av Norges Lastebileier-Forbund (NLF).

img

Slik blir Enova-støtten til elektriske nyttekjøretøy

Store bedrifter kan få dekket inntil 40 prosent av merkostnaden for elektriske nyttekjøretøy, mens mindre bedrifter kan få dekket inntil 50 prosent.

img

Krever kartlegging av sosial dumping

– Hvis vi skal få et riktig bilde av markedet slik det er i dag, må vi også tørre å studere skyggesiden, sier NLF-topp Geir A. Mo.

img

570 «tomme» lastebiler over grensen hvert døgn

– Et tydelig tegn på at utbredelsen av ulovlig kabotasjekjøring sannsynligvis er langt større enn tidligere antatt, tordner NLF-direktør Geir A. Mo.

img

HMK Bilcon vekket til live igjen

Nye investorer kom med livreddende penger til den konkursrammede påbyggeren. Selskapets direktør er blant de nye eierne.

img

78 år med overskudd

Paccar, DAFs amerikanske eierselskap, rapporterer om positivt netto-resultat – for 78. året på rad. Rekord i bilbransjen?

img

Daimlers lastebilsjef kastet kortene

Spesielt overraskende var det ikke at Daimlers lastebilsjef, Wolfgang Bernhard, har valgt å gå.

img

Merco blir del-svensk

Svenske Arom-dekor Kemi AB kjøper 80 prosent av den norske Adblue-produsenten Merco AS.

Neste 25 artikler