- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Næringsliv

img
img

Krever varslingsplikt om fiskeavrenning

Sjømatbedriftene og Norges Lastebileier-Forbund ber Statens vegvesen innføre varslingsplikt til oppdragsgiver/avsender ved fiskevann som renner fra vogntog.

img

Daimler går med Cummins

Nå har Daimler gjort en intensjonsavtale med amerikanske Cummins om utvikling og bygging av det de kaller ‘medium duty’ motorer for last og buss. Det er bare to uker siden de fant en annen underleverandør for batterielektriske drivlinjer.

img

Europa-nedtur - med noen lyspunkter

Da har også Europa startet på det nye registreringsåret – med en nedgang på 7,2 prosent for kommersielle kjøretøy. Dette ifølge ACEA – industriens europeiske paraplyorganisasjon.

img

Scania får Traton-sjef

Det blir sjefsskifte hos Scania. Etter 23 år hos lastebilprodusenten går Henrik Henriksson til H2 Green Steel – stålprodusent. Og inn kommer Christian Levin – som i det siste har vært dag-til-dag sjef hos Traton i München.

img

Miljødirektoratet: - Ikke prioriter flytende biodrivstoff

Nå kommer nye innkjøpsråd for tungtransport og busser.

img

Girteka fornyer

Girteka Logistics er åpenbart ikke redd for at EUs kommende Mobility Package kommer til å hemme deres virksomhet når den får full virkning fra mars neste år.

img

Heder til Iveco-forhandler

Mardahl Verksted i Trøndelag er årets Iveco-forhandler.

img

Stjernedryss over Mercedes-forhandlere

Bertel O. Steen Lastebil og Buss har tradisjonen tro kåret årets lastebilselger og årets forhandler av lastebiler og busser. Her er vinnerne.

img

Sjefsbytte hos VBG og ny styreleder i Påbyggergruppen

Etter 20 år i sjefsstolen går daglig leder Hans Otto Westli (65) (t.h.) av i VBG Group Sales i Norge, og overlater roret til Kjetil Håkonsen (52). Kjetil Dale overtar etter Westli som ny styreleder i Påbyggergruppen i Norsk Industri.

img

Ny rapport: Slik kan Oslo få utslippsfri tungtransport

Oslo kommune har mål om tilnærmet nullutslipp av klimagasser innen 2030, herunder en utslippsfri tungtransport. Dette fordrer flere politiske virkemidler, noe som synliggjøres i en ny rapport Zero står bak. NLF sier det må være lønnsomt å velge grønt.

img

Volvo 2020: Bedre enn ventet

Volvo kunne i dag fortelle om et fjerde kvartal som ble langt bedre enn ventet. Aksjonærene får ekstra utbytte.

img

Nyttebilsalget i Europa: Minus 18,9 i 2020

Europatallene for nye nyttebiler i desember er nå klare fra ACEA, og dermed også for hele året. Nesten 20 prosent nedgang for hele 2020, men en relativt god desember med bare 4,2 i minus.

img

Åpner for godkjenning av samfunnskritiske kjøretøy

Statens vegvesen har besluttet å åpne for godkjenning av samfunnskritiske kjøretøy på Risløkka og Mysen trafikkstasjoner.

img

Korona-stengte trafikkstasjoner skaper trøbbel for registrering av kjøretøy

Bilimportørenes Landsforening (BIL) ber Statens vegvesen åpne for registrering uten fysisk oppmøte. Veivesenet svarer at de vurderer «å åpne for fremstilling og godkjenning av nyttekjøretøy», slik de gjorde i mars i fjor.

img

Meca lanserer verkstedkjede for tungbil

Meca Tungbil skal være merkeuavhengig og har mål om å bygge en kjede bestående av 50 verksteder innen utgangen av 2023.

img

Rapport: Flere av regjeringens mål nås sannsynligvis ikke

Bilimportørenes Landsforening (BIL) konkluderer i mulighetsstudien «Grønn teknologi og nyttekjøretøy» med at flere av målene om innfasing av såkalte «nullutslipps-nyttekjøretøy» sannsynligvis ikke nås innen fristene. Samtidig påpeker Norges Bilbransjeforbunds «Veikart for tungtransporten» at økt behov for transport vil spise opp utslippskuttene.

img

Erfaren bransjemann ny bruktsjef hos MAN

MAN Truck & Bus Norge AS har ansatt Petter Lende (44) som ny sjef for bruktbilavdelingen TopUsed. Dette er nyeste av en lang rekke endringer i MAN-organisasjonen det seneste året.

img

NLF: - Regjeringens ambisjoner henger ikke sammen med teknologiutviklingen

Regjeringen signaliserer sterke ambisjoner om reduksjon i klimautslipp i deres fremlegging av Klimaplan 2021-2030. Ambisjonene henger imidlertid ikke sammen med teknologiutviklingen innen godstransport.

img

Skjerper klimakravene for transporten

Regjeringen åpner for «nullutslippssoner» i Oslo og Bergen. Samtidig krever de «utslippsfrie kjøretøy» i offentlige innkjøp.

img

De mest solgte varebilene, lastebilene og bussene

Volkswagen, Scania og Volvo på topp i 2020 – akkurat som ventet.

img

Ny pluss-måned for de tunge

Tungbilstatistikken til ACEA, som også inneholder varebiler, viser et forsiktig pluss for novembersalget i Europa.

img

Frir til flymekanikere

Bertel O. Steen samarbeider med NAV om å gi arbeidsløse flymekanikere sjansen til å gå inn for landing i en ny jobb, for eksempel som tungbilmekaniker.

img

Ny organisering og ledelse skal løfte Bertel O. Steen Lastebil og Buss

En ny organisasjonsmodell og bemanning av ledergruppen er på plass for nyopprettede Bertel O. Steen Lastebil og Buss. Nå starter jobben med å øke markedsandeler.

img

Posten går ut av bildriften i omstridte Bring Trucking

Posten Norge går ut av bildriften i det slovakiske selskapet Bring Trucking. Kleijn Transport og Kim Johansen overtar virksomheten.

img

Slik skal de øke effektiviteten på varetransporten

Optimera samler alle krefter i et nasjonalt kjørekontor, og skal i større grad styre biler og varestrøm i hele konsernet fra sentralt hold.

Neste 25 artikler