- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Næringsliv

img
img

Skal utvikle hydrogenfylle-nettverk i Norge

Everfuel A/S og Nel Hydrogen lanserer planer om å bygge opp et nettverk av fyllestasjoner for hydrogen i Norge.

img

Tilbyr treningsapparater og el-sykler for yrkessjåfører

Det nye vegserviceanlegget på Grenstøl utenfor Tvedestrand inneholder blant annet en energistasjon, tretti døgnhvileplasser, treningsapparater for yrkessjåfører, hundeluftegård, el-sykler og blomstereng.

img

- Må utvikle lav- og nullutslippsløsninger raskere

Klima- og miljødepartementet gir en million kroner i oppstartstøtte til Grønt landtransportsprogram.

img

Satser på ny transportmesse i 2021

I en sesong der «alle» yrkesbilrelaterte messer ble avlyst kommer Bjørn Magnussen (innfelt) med en gladnyhet. 2-4. september neste år blir det Transportmesse på Gardermoen igjen.

img

Elektrisk «kick off» med Erna som «gudmor»

Statsministeren kastet glans over innvielsen av Tom Wilhelmsens nye elektriske tippbiler.

img

Har aldri solgt flere tungbildekk

På fire år har dekk-kjeden Vianor økt salget av lastebil- og bussdekk i sin høstkampanje med 350 prosent. Stadig flere tungbilkunder vil handle dekk på kilometeravtaler.

img

Traton nærmere el

Det er ikke lenge siden vi skrev om Traton og antydet at det hadde vært stille om deres samarbeid med Hino. Nå har det også endret seg.

img

Nyttebiler i Europa: Opp 16 prosent

Nå er ACEAs september-statistikk for nyttebiler i Europa klar. Varebilene øker så formidabelt at de drar hele gruppen opp på tross av at de tyngste har et lite fall.

img

Bridgestone bytter ut bestselgerne

To dekkmodeller står for rundt 60 prosent av Bridgestones salg av lastebildekk i Norge. Nå byttes de ut.

img

Enighet om Traton-Navistar

Det var ganske morsomt å følge pokerspillet om Traton-overtakelse av amerikanske Navistar siste uke. Men selv om partene er enige, er ikke underskriftene på plass.

img

Nedgang i godstransport med utenlandske lastebiler

Transportarbeidet utført med utenlandske lastebiler i Norge gikk ned 3,2 prosent fra 2018 til 2019. Samtidig øker kabotasjekjøringen og polske lastebiler øker stadig markedsandelen.

img

80 milliarder til «bedre samferdsel»

Regjeringens forslag til statsbudsjett 2021: Endringer i drivstoffavgiftene, mer penger til Enova, 100 millioner til hydrogensatsing og 80 milliarder til «bedre samferdsel».

img

Dekkretur sliter med «gratispassasjerer»: - Håper flere vil ta ansvar

Norsk Dekkretur sliter med å få importører av tunge tilhengere med i dekkreturordningen. Daglig leder i Rich. Steen AS, Per Svendsen, oppfordrer flere bransjeaktører til å følge etter dem og tegne avtale.

img

Nye dekk-krav og økte gebyrer: Forventer at flere følger reglene

Fra 15. november må alle tungbildekk på drivende og styrende aksler være merket med «alpesymbolet». Samtidig skal det svi mer å kjøre ureglementert: En gebyrsats øker fra 750 til 2.000 kroner per dekk.

img

Skrinlegger fusjonsplaner

Planen om en mulig fusjon mellom Transportsentralen Lillestrøm SA og Transport-Formidlingen SA er skrinlagt.

img

Nyttebiler i EU: 28 prosent etter

Siden ACEA bare teller nyttebilregistreringer hver annen måned, gikk vi glipp av en juli full av optimisme. I stedet er vi tilbake i en august som igjen viser stor nedgang: minus 18 prosent.

img

Veivesenet med nytt forslag i kampen mot transportkriminalitet

Statens vegvesen foreslår nå å etablere en tverretatlig faggruppe, bestående av Skatteetaten, Arbeidstilsynet og Politiet, i tillegg til Statens vegvesen.

img

Mesta og Cognia inngår samarbeidsavtale om flåteoptimalisering

Mesta drifter mer enn tusen kjøretøy og anleggsmaskiner. Nå har de signert en avtale med Cognia om bruk av Linx flåtestyring og prosjektstøtte.

img

Store nedbemanninger hos MAN

I München ble det i dag offentliggjort planer om reduksjoner i MAN organisasjonen. Det er snakk om inntil 9.500 arbeidsplasser. Flere anlegg kan bli stengt.

img

Nikola får GM med på laget

General Motors skal levere brenselcelle- og batteriteknologi til Nikola, samt produsere pickupen Nikola Badger (bildet). Til gjengjeld får GM blant annet 11 prosent eierandel i oppstartsselskapet.

img

If satser tyngre på tungbil

If spisser organisasjonen mot markedet for skadetakst på tunge kjøretøy. Bogdan Lis (59) er ansatt som leder for forsikringsselskapets tungbilsatsning.

img

Transport & Logistikk-konferansen blir kun digital

Arrangøren håpet i det lengste å kunne gjennomføre høstens store konferanse for transport- og logistikknæringen med fysisk oppmøte. Nå er det besluttet at møteplassen blir kun digital.

img

Ny sjef for Forlaget Last og Buss

Etter 13 år i sjefsstolen har Kjersti Lillehagen overlatt ansvaret for driften til Jarle Kleppan fra 24. august.

img

Nye sjefer i toppen av Scania/MAN og VW Nytte

Det har vært rene stolleken i toppen av Volkswagen-konsernets nyttekjøretøyavdelinger i sommer. Flere toppsjefer er byttet ut.

img

Ønsker innspill til EU-høring om fremtidens transport

EU-kommisjonen lanserte i juli i år en høring om fremtidens transport. Samferdselsdepartementet skal utarbeide et norsk høringsinnspill og ønsker innspill fra norske aktører innen 1. september.

Neste 25 artikler