- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Næringsliv

img
img

– Konsekvensene vil merkes for fullt i andre halvår

Mange tungbilaktører flyter fortsatt på gode ordrereserver fra tiden før koronakrisen slo inn. Selv om aktiviteten nå er økende, frykter bransjen at andre halvår blir verre enn det de har opplevd hittil.

img

Nedgang i EUs nyttebilsalg - størst for de minste

I april sank nyttebilsalget i Europa med 67 prosent. Noen av de store markedene, Frankrike, Italia og Spania så en nedgang på mer enn 80 prosent. Men det var de under 3,5 tonn som mistet mest.

img

Hankook satser tyngre

At Hankook er store på dekk til tungbil er ingen nyhet. Derimot er det nytt at produsenten nå også vil satse på dekk til tunge nyttekjøretøy med sin andre merkevare, Laufenn.

img

Reagerer på at pengene til utekontroll av tungtransport halveres

I revidert nasjonalbudsjett har regjeringen halvert pengene til utekontroller av tungtransporten. En åpen invitasjon til mer ulovlig kabotasje, mener NLF.

img

Skuffet over biodrivstoff-avgjørelse

Full veibruksavgift for biodrivstoff innføres fra 1. juli. Transportorganisasjonene er skuffet.

img

Går sammen om å forenkle transportselskapenes logistikkjede

Vehco, som er en betydelig leverandør av systemer for flåtstyring, blir nå en del av varemerket AddSecure.

img

Toppsjefen tatt på senga med hemmelig «Drive in»-bursdag

Da Grant Larsen, sjefen for bilkonsernet som eier lastebilforhandleren Volmax, fylte 50 år, lot ikke kollegene og familien koronarestriksjonene stoppe feiringen. Et vogntog og et mannskor ble noe av redningen.

img

Tungt i Europa: nesten halvert salg

ACEA har statistikken klar for første kvartal. Salget av yrkesbiler sank 23 prosent i årets første måneder, med 47 prosent i mars. Varebiler truffet hardest. Norge bedre enn Europa i alle segmenter.

img

Seat med robot og giga-trailer

Seat er veldig kvikk til å fortelle at jernbanen er hjertet i logistikken deres, men de er allikevel veldig stolte av sine nye landeveistog, og robotiserte lokomotiver på fabrikkområdet.

img

Fortsatt ingen privat ADR-kontroll

Bilimportørenes Landsforening (BIL) har siden 2013 jobbet for at ADR-godkjente lastebilverksteder skal kunne utføre den årlige ADR-kontrollen. Svaret fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er fremdeles nei.

img

Rekordnedgang i motorveitransport

Takket være det tyske betalingssystemet er lastebiltrafikken på tyske motorveier lett å måle. Større nedgang enn nå har man aldri sett.

img

NLF skuffet over kontantstøtten

– Mange transportbedrifter får en kalddusj av Stortinget i dag, sier Geir A. Mo.

img

Ny direktør i Bevola

Per Egil Holm, direktør for Bevola Norge AS, rykker oppover i systemet og blir nå øverste leder for hele Bevola-konsernet.

img

Seier for transportnæringen i Stortinget

I dag ble det sikret flertall på Stortinget for utredning av et digitalt transportregister, at elektroniske fraktbrev gjøres obligatoriske, samt mulighet for å kreve inn bøter for brudd på kabotasjeregelverket på stedet.

img

Åpner for godkjenning av flere kjøretøy

Næringsaktører kan nå få fremstille kjøretøy som ikke defineres som samfunnskritiske. Men tilbudet er fortsatt begrenset, understreker Statens vegvesen.

img

Brussel tar grep for å sikre effektiv grensepassering

Det har til tider vært full forvirring og inntil 80 kilometer køer ved EUs indre grenser den siste uken. Nå later det til at transportministrene i medlemslandene, er blitt enige om retningslinjer fra Kommisjonen – støttet av Europa-parlamentet.

img

Over 400 prosent økning i hjemleveringer

Konsekvensene av koronaviruset er for det meste kritiske, men noen lyspunkter finnes også. Posten, for eksempel, har aldri opplevd maken til vekst.

img

Elmia Lastbil utsettes til 2021

Et av årets høydepunkter i den skandinaviske transportnæringen, Elmia Lastbil, skulle arrangeres i august. Nå er messen utsatt til 2021. Hva som skjer med IAA er ikke kommunisert.

img

Flere markedsplasser for korona-rammede transportbedrifter

Volmax-eieren Cognia lanserer en hurtigutviklet digital løsning for formidling av ledig personell til transport- og anleggsbransjen

img

- Jeg blir skremt når jeg ser disse tallene

Dramatisk utvikling i koronakrisen for transportbransjen, ifølge fersk undersøkelse fra NLF.

img

Samlesak: Korona-krise i yrkesbilnæringene

Her samler vi alt stoff som publiseres på YrkesBil.no om den pågående korona-krisen som rammer transportbransjen og nyttekjøretøy-relaterte bransjer hardt (trykk Ctrl + F5 for nyeste versjon).

img

Har åpnet «markedsplass» for sjåførbehov og ledig kapasitet

Mens noen bedrifter må permittere sjåfører på grunn av tapte oppdrag, sliter andre med sjåførmangel som følge av sykdom eller karantene.

img

Gir midlertidig forlengelse av utløpt førerett

Statens vegvesen gir åpning for en midlertidig forlengelse av utløpt førerett for trafikanter med førerett for tunge klasser og førerkortinnehavere som er over 80 år.

img

Nå gjelder kjøre- og hviletidsunntaket for all transport

Unntaket fra regelverket knyttet til kjøre- og hviletid skal ikke bare skal gjelde for transport relatert til liv og helse, men all transport.

img

Undersøkelse: 3 av 10 NLF-bedrifter sliter allerede

Det er Norges Lastebileier-Forbund (NLF) som har gjennomført en spørreundersøkelse blant over 700 medlemmer om hvordan korona-krisen påvirker deres bedrift.

Neste 25 artikler