- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Næringsliv

img
img

Årets Iveco-forhandler

AS Autoservice i Førde dro det lengste strået.

img

Årets forhandlere og selgere av Mercedes-Benz Nyttekjøretøy

Mercedes-Benz Nyttekjøretøy har nylig sluppet et aldri så lite stjernedryss over sine beste forhandlere med diplomer, plaketter og alt som hører med.

img

Camilla (26) tar sats i tungbilbransjen

Camilla Ellingsen (bildet) er oppvokst mellom lagerhyller fulle av lastebildeler i farens firma, Trond Horg Ellingsen AS. Nå skal 26-åringen selv overta selskapet og satse videre. Å selge familiebedriften var nemlig uaktuelt.

img

Elsker elektrisk i Trondheim

Ragn-Sells og Posten/Bring går sammen for å redusere trafikken og skape et renere bymiljø i Trondheim, under slagordet «Elskede by».

img

20 prosent mer effektiv bygging

«Team Alucar» melder om suksess med effektiviseringsoppskrift for tømmerbilbygg.

img

Nordea kjøper SG Finans

Dette er sluttresultatet etter at partene for en tid tilbake startet på en prosess som har resultert i at SG Finans vil bli fusjonert med Nordea Finans.

img

Team Verksted overtar Iveco fra RøhneSelmer

Iveco-delen av gamle Holtan Last flytter 1. januar 2020 fra Kalbakken til Team Verksted på Fjeldhus. Ansatte, delelager og verktøy følger med.

img

Asko flytter 13.000 trailere fra vei til jernbane

Matvaredistributøren Asko flytter varetransporten i Nordland fra vogntog på vei til tog på bane. Det vil årlig gi 13.000 færre trailere på veiene fylket.

img

MAN-sjefen for Norge, Sverige og Danmark slutter

Niels-Jørgen Toft Jensen (bildet) forlater stillingen sin som administrerende direktør for MAN-selskapene i Norge, Sverige og Danmark. Svenske Magnus G. Karlsson overtar rollen midlertidig.

img

Utsetter avgift på biodiesel

Veibruksavgiften på biodrivstoff innføres ikke fra 1. januar 2020, som planlagt, men utsettes til 1. juli samme år.

img

Team Verksteds nye storstue i Trondheim

Verkstedkjeden har åpnet nytt anlegg på 4.300 kvadratmeter. Dette omfatter et verkstedbygg for service og reparasjoner av lastebiler, varebiler, hengere og busser, samt skadeverksted og en av markedets største lakkbokser.

img

27 sjåfører og ett transportselskap anmeldt for brudd på kjøre- og hviletid

En yrkessjåfør er dømt til fengsel, i tillegg er 26 andre sjåfører, samt Tonerud Transport AS som de kjører for, anmeldt for brudd på kjøre- og hviletidsreglene og flere andre forhold. Selskapet erkjenner deler av forholdene.

img

Vlantana kan miste transportløyvene i Norge

Statens vegvesen krever at Vlantana Norge AS innen 13. desember dokumenterer at de driver sin norske virksomhet innenfor gitte lover og regler. Ellers kan selskapet miste transportløyvet her i landet.

img

Satser på løft med mer direktesalg

Nye folk i sentrale funksjoner og satsning på mer direktesalg, skal løfte Hiab Norway AS til nye høyder. Det mener toppsjef, Tormod Ovesen (t.v.), og fersk salgssjef, Espen Solhaug.

img

Digit Nord blir en del av TK Gruppen

Med Digit Nord AS på laget vil TK Gruppen ta del i den digitale utviklingen i transport-, entreprenør- og logistikkbransjen.

img

Åpner for elektroniske fraktbrev

Regjeringen foreslår innføring av elektroniske fraktbrev ved frakt av gods på vei.

img

– Vi var likere enn jeg trodde

Sammenslutningen mellom Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund har gått smertefritt, ifølge forbundsleder Jørn Eggum. Nå vil han prioritere bussjåførene i årets lønnsoppgjør og øke organiseringsgraden i NLF-bedriftene.

img

Slutt for Chassiservice etter 30 år

Selskapet meldte selv oppbud i Ringerike Tingrett 10. oktober.

img

Hun blir ny vegdirektør

Ingrid Dahl Hovland (60), som i dag leder Nye Veier AS, blir Norges første kvinnelige vegdirektør. Hun starter i toppjobben 1. november.

img

LVD blir del av Temot International

Medlemskap i innkjøpsorganisasjonen åpner mange dører, ifølge Joakim Russell (bildet), direktør i LVD Lastvagnsdelar AS.

img

- Budsjettet bremser det grønne skiftet

- Dette er ikke med på å fremme det grønne skiftet, sier Drivkraft Norge-sjef Inger-Lise Melby Nøstvik (bildet). Hun reagerer på at regjeringen foreslår å innføre veibruksavgift på alt biodrivstoff. NLF-topp Geir A. Mo kaller det "trist lesning".

img

Knoppskyting fra Paxster

På en messe i Amsterdam som åpner i morgen vil det dukke opp en rekke overraskelser fra norske Paxster.

img

Nyttige biler på IAA

Bilen har fått enormt kjeft på årets IAA. Og selvfølgelig er det store, raske personbiler hetsen har gått ut over. Lastebiler har liksom ikke vært tema, verken i diskusjon eller på utstillingen. Men jommen fant vi allikevel noen for oss.

img

Tar med dekkverkstedet til kundene

Mobilt Dekkverksted heter Dekkmanns nye servicekonsept.

img

Produserer egen energi

Det høres nesten ut som en evighetsmaskin. Dumperen bruker 80 prosent av batteriet på turen opp. Men regenereringen, på veien ned, gir 88 prosent. Her blir det besparelser.

Neste 25 artikler