- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Buss

img
img

EU-nedgang på tungt

Det tar lenger tid å telle opp tunge biler enn personbiler. Selv om man skulle tro de tyngste var de enkleste. Men nå er i hvert fall februar-tallene fra ACEA på plass. Nedgang i alle segmenter, bortsett fra buss. Men nedgangen bremses.

img

74 mill. i statlig støtte skal gi 100 nye elbusser i Oslo

Enova bidrar til at Ruters bybusser i Oslo Sør kan bli elektriske.

img

ABB skal lade 55 BYD for Vy Buss

Skal fylle energi på operatørens nye elbusser i Hamar, Haugesund og Slemmestad.

img

Volvos nye flaggskip

Med dobbeltdekkeren 9700 DD trapper Volvo opp kampen i markedet for ekspressbusstrafikk med krav til høy passasjerkapasitet.

img

Snart får Gjesdal tre førerløse busser - med millioner i støtte fra EU

I april settes tre førerløse busser i trafikk i Gjesdal i Rogaland. Kommunen er del av et EU-støttet prosjekt som skal teste funksjonaliteten, driftskompatibiliteten og sikkerheten ved autonome bussflåter.

img

Elektrisk Solaris skreddersydd for Skandinavia

Hittil har vi ikke sett noen 15-meters treakslet elbuss på veien i Norge. Det vil Solaris gjøre noe med.

img

Kjøper 16 elektriske turbusser

Med 27 millioner i offentlige støttemidler som utgangspunkt investerer Tide Buss AS nå i 16 elektriske turbusser og 14 ladestasjoner.

img

Ny storavtale mellom MAN og Tide Buss

Busselskapet Tide kjøper 125 busser for rundt 400 millioner kroner fra MAN. Bussene skal settes inn på linjer i Bergen Nord-anbudet i oktober 2020.

img

Volvo og Scania med hver sin utklassingsseier

Sjelden har vi sett noen gjøre så rent bord på salgsstatistikken som Scania gjorde med lastebiler og Volvo med busser i 2019.

img

Fargerik strømsparing

Ulike farger på innvendig belysning skal spare strøm i Fords nye helelektriske minibusskonsept.

img

Solaris skal levere ti trolleybusser til Bergen

Keolis Norge har bestilt ti Trollino nT18 fra Solaris Norge AS. De 18 meter lange batteridrevne trolleybussene skal settes i drift på Norges eneste trolleybusslinje i Bergen om ett år.

img

Yutong skal levere 88 elbusser til Bergen

Ryktene har gått en stund. Nå er det bekreftet: Keolis Norge har signert en ordre på 88 elektriske busser av typen E12, fra kinesiske Yutong. Bussene skal settes i drift i Bergen i 2020.

img

Solvik-Olsen skal jobbe med selvkjørende busser

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen blir fra 1. desember seniorrådgiver i Forus PRT, der han skal jobbe med autonome busser.

img

Vy samler buss og tog digitalt

Felles app og nettside for bestilling av buss- og togbilletter.

img

Rapport: Norske busser deltar snart ikke i dette markedet lenger

Et stadig økende antall utenlandske turbusser overtar kjøring i Norge, og norske busselskaper deltar snart ikke i det såkalte «incoming-markedet» lenger, ifølge en ny rapport fra NHO Transport.

img

Vy Buss kjøper 55 elbusser fra BYD

Ordren, som inkluderer produsentens aller første klasse 2-busser, er en av de største BYD har mottatt fra en europeisk kunde.

img

Bussbonanza i Brussel

Store og små verdenspremierer står i kø på verdens største bussmesse. Dørene åpner for publikum i dag, fredag, men vi har allerede tatt en sniktitt og fant mange høydepunkter.

img

ABB og BYD til Unibuss

ABB skal levere ladeinfrastruktur og BYD skal levere elbusser til Unibuss i Bærum og Oslo.

img

Solaris passerer 500 busser i Norge

Når Unibuss snart får sine femten Urbino 12 bybusser og seks Urbino 18 leddbusser vil den polske bussprodusenten passere en populasjon på 500 busser i Norge.

img

Flere utfordringer for videre elbuss-utrulling

I 2019 skjer det store gjennombruddet for såkalt utslippsfrie busser i Norge og Norden. Men bransjen ser noen betydelige utfordringer i horisonten.

img

Buss + Batteri = Sant (dessverre)

KOMMENTAR: Onsdag startet en stor konferanse i Oslo om utslippsfrie busser. Ifølge programmet er ikke trolleybussen nevnt med et ord. Den som kunne blitt et norsk industrieventyr.

img

Iveco-rekord i Norge

Iveco Bus har gjennomført sin største bussleveranse i Norge noensinne til Vy Buss AS, tidligere Nettbuss AS.

img

Store elbuss-bestillinger

Omtrent samtidig som Daimler forteller at eCitaro er blitt en eksportslager, ber Solaris om oppmerksomhet, for de skal levere 130 elektriske leddbusser til Warszawa. Elbussen blir stadig mer populær.

img

Totalforvandlet byen over natta

Trondheims nye kollektivtilbud med 300 nye busser, over 800 sjåfører og 26.000 avganger per uke startet for fullt mandag. En av landets største kollektivomlegginger ble gjort på én natt.

img

Ny busshverdag i nord

Kvalitet og miljø skal, sammen med pris, ha blitt vektet høyt i anbudene fra Troms Fylkestrafikk. Nå er 14 nye Volvo 9700 HD satt i drift.

Neste 25 artikler