- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

Buss

img
img

Store elbuss-bestillinger

Omtrent samtidig som Daimler forteller at eCitaro er blitt en eksportslager, ber Solaris om oppmerksomhet, for de skal levere 130 elektriske leddbusser til Warszawa. Elbussen blir stadig mer populær.

img

Totalforvandlet byen over natta

Trondheims nye kollektivtilbud med 300 nye busser, over 800 sjåfører og 26.000 avganger per uke startet for fullt mandag. En av landets største kollektivomlegginger ble gjort på én natt.

img

Ny busshverdag i nord

Kvalitet og miljø skal, sammen med pris, ha blitt vektet høyt i anbudene fra Troms Fylkestrafikk. Nå er 14 nye Volvo 9700 HD satt i drift.

img

189 byløver klare for innsats i Trondheim

Det er nok ingen overdrivelse når MAN beskriver klargjøringen som «omfattende arbeid».

img

Elbusser forsinket - men metrobussene kommer i tide til Trondheim

Van Hool varslet før sommeren at leveransen av metrobussene (bildet) til oppstart i Trondheim 3. august trolig ble forsinket. Nå rekker de fristen likevel, mens flere av de ti elektriske leddbussene fra Heuliez blir forsinket.

img

Bussturen minutt for minutt

Kanskje noen allerede har fått tak i deler av Cyberpunk 2077, eller fremdeles holder på med World of Warcraft eller endelig har oppdaget Fortnite. Men det man virkelig bør spille nå, er sim-spillet Desert Bus.

img

Elbuss på børs

Den amerikanske elbuss-produsenten Proterra vil på børs. Det kan skje i år.

img

Gavepakke fra Solaris

Solaris har levert en glimrende gavepakke til alle som syns trikk er jernalder: En trolleybuss med plass til 200 personer.

img

Nytt dekk spesielt utviklet for elektriske bybusser

Hankook utvider produktporteføljen sin innen bussdekk. Nye SmartCity AU04+ er spesielt utviklet med tanke på elektriske bybusser.

img

Rapport: Flere utenlandske enn norske turbusser

Etter å ha avdekket at det var flere utenlandske enn norske busser på norske veier i fjor sommer, vil NHO Transport gjenta fjorårets aksjon og kartlegge omfanget av utenlandske turbilers virksomhet i Norge denne sommeren.

img

Her skal elbussene få syretesten

Ingen annen by i Norge, og heller ikke i Norden, setter bussene på større prøvelser i form av lange, kalde vintre og bratte bakker, enn Lillehammer, ifølge Volvo Norge. Perfekt for test av elbuss, med andre ord.

img

Norges-turné med nye busser

Lastebilkaravaner har flere av importørene lange tradisjoner med, men det er sjeldnere bussavdelingene legger ut på turné med nye modeller. Men i disse dager er Volvo i full sving med å reise landet rundt med sin nye serie ekspress- og turistbusser.

img

Elbuss med plass for 250

BYD bygde verdens største elbuss i 2014. Nå er den rekorden slått, av BYD.

img

Ruter: Trenger hjelp til å følge med på markedet

Ruter AS skal bruke inntil 20 millioner kroner på å leie inn konsulenter, blant annet med bussteknisk kompetanse, til en «dynamisk innkjøpsordning» for «Fremtidsrettede transportløsninger».

img

Nettbuss og NSB skifter navn til Vy

NSB-konsernet samler tog- og bussvirksomheten i Norge og Sverige under en ny, felles merkevare: Vy.

img

Tester selvkjørende busser utenfor Stockholm

– Teknologien er nå tilstrekkelig moden til å starte forsøk i trafikk på offentlige veier, sier Scania-topp Karin Rådström (bildet).

img

De første elbussene fra VDL på plass i Oslo

Unibuss har fått de første leveransene av sin nye flåte på 40 elbusser. Bussene er av typen VDL Citea Electric, og skal leveres både som solobusser og leddbusser.

img

– Blir trolig største enkeltinnkjøp av elbusser i Norden

Bergen skal anskaffe opp mot 80 batterielektriske busser til oppstart i 2020.

img

Nå braker det løs med elektriske busser i Drammen

Ett år forsinket ble rute 51 mellom Mjøndalen og Drammen endelig elektrifisert. Mandag 11. februar satte kollektivselskapet Brakar seks batterielektriske busser i full drift – og snart kan det bli mange flere.

img

ABB + Volvo på Lillehammer

Oppland fylkeskommune tester ut batterielektriske busser fra Volvo og lader fra ABB på Lillehammer, for å se hvordan elbusser fungerer i kjølig innlandsklima.

img

Avinor får 16 mill. i støtte til elbusser på OSL

Enova gir to millioner kroner i støtte per elbuss som flyplasseieren planlegger å kjøpe på Gardermoen.

img

Japansk el-buss i Finland

En finsk startup har gått til Japan for å få hjelp til å designe en selvkjørende minibuss, spesielt utviklet for vinterføre.

img

BMW-teknologi i bybuss

BMW bidrar med el-teknologi når Karsan nå presenter sin nye buss for trange bykjerner.

img

Volvos hittil største bussordre i Norge

Kollektivoperatøren Tide Buss AS har bestilt 303 busser fra Volvo. Dette er produsentens hittil største ordre i Norge.

img

Heliox skal lade Unibuss

Unibuss velger nederlandske Heliox som leverandør av ladeinfrastruktur til selskapets nye elektriske busser i hovedstaden.

Neste 25 artikler