- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img
Varebil på YrkesBil.no:
- Brukte varebiler - Nye varebiler - Varebilforhandlere

img
img

Enova innrømmer feil - Paxster er fremdeles forundret

Det var en gledelig overraskelse i Enovas nye støtteordning for elvarebiler at også L7e-kategorien var tatt med. Men så viser det seg at de kun var med grunnet en feil. Norske Paxster forstår fremdeles ikke hvorfor de ikke får støtte.

img

Norsk elbilprodusent uten støtte

Blant de positive overraskelsene i Enovas nye støtteordning for elvarebiler var at også L7e-kategorien var tatt med. De kompakte, by-tilpassede bilene som skal sørge for den siste kilometeren med varedistribusjon. Men ett bilmerke manglet.

img

Startskuddet for BYD

Første modell ut fra de lette kjøretøysegmentene til kinesiske BYD på det norske markedet blir elvarebilen T3. De første bilene er nå i landet.

img

Mange elvarebiler får mindre i støtte - her er endringene

Enova lanserer nå nye og endrede kriterier i støtteordningen for elektriske varebiler. Bilimportørene mener det er en «nedskalering» av ordningen. Se støttesatser per bilmodell nederst i artikkelen.

img

Toyota med elektrisk persontransportør

Noen overraskelse er det neppe, men Toyota bekrefter nå at Proace Verso snart kommer i elektrisk versjon med inntil ni seter.

img

Hannover får nye jobber

For Volkswagen Nutzfahrzeuge i Hannover må det være en stor oppmuntring at de er tildelt nye betydningsfulle jobber av Wolfsburg, og dermed sikrer arbeidsplasser i mange år fremover.

img

A-Ha fronter VW-bussen

Sammen med den elektriske buss-varianten av T6 brukte et stort film- og fototeam et døgn i Kristiansand-området fordi A-Ha skulle fortelle at ABTs e-utgave av Transporteren virkelig var et statement.

img

Her er helelektriske E-Transit – men den kommer ikke før i 2022

Ford forhaster seg ikke når de skal lansere nye E-Transit. Men med en WLTP-rekkevidde på 350 kilometer, 1.616 kilo lastekapasitet og det smarte «Pro Power Ombord»-systemet kan den være verdt å vente på.

img

Lanserer ny Kangoo og ny modell med gammelt navn

Nye Kangoo har vi ventet på en stund. Så var det en hyggelig overraskelse at Renault har hentet frem det gamle Express-navnet igjen, på en ny liten varebilmodell.

img

Denne kommer også med grønne skilter

Maxus-importøren satser ikke bare på MPV-modellen Euniq 5 som syvseters familiebil. Den vil også komme som toseters varebil med et lasterom på 2,2 m3.

img

Goupil med ny modell og nytt servicenettverk

Nullutslippssoner, trangere bygater og dieselrestriksjoner må låte som musikk i ørene hos franske Goupil. Også den norske importøren ser store muligheter for de små, fleksible og elektriske nyttekjøretøyene. I disse dager lanseres ny modell og ny servicepartner.

img

Klassiker med ni liv – minst

Etter stadig å ha av gått med døden skal den klassiske Defender nok en gang gjenoppstå.

img

PSA og FCA pooler CO2

I god tid før den planlagte fusjonen går Fiat Chrysler Automobiles (FCA) og Groupe PSA (Peugeot, Citroën, DS og Opel) sammen om å lage en CO2 pool for varebilene sine.

img

Elektrisk Transit klar i november

Men ikke for Europa ennå.

img

Oppgradert Transit Connect

Høyere nyttelast, lavere forbruk og muligheter for å kjøre på HVO.

img

Lanseringstidspunkter og priser for nye Caddy er klare

Nye Volkswagen Caddy kommer til Norge i løpet av fjerde kvartal. Nå røper importøren prisene på femte generasjon av storselgeren.

img

En Hummer som det gnistrer av

Off-road egenskaper du aldri har sett make til, og helt ekstraordinære egenskaper på landeveien, hevder GMC når de nå inviterer til bestilling av den den nye Hummer.

img

Rivians første Amazon

Det er et år siden Amazon offentliggjorde sitt ‘klimaløfte’. Inne i det lå blant annet en fantastisk bestilling på 100.000 elektriske transporter fra Rivian – biler man da ikke ante noe om. Nå er den første presentert.

img

NDI med nye dekk for varebil og lastebil

To nyheter står på menyen hos NDI Norge AS før vintersesongen 2020/21. Denne gangen et varebildekk fra Hankook, som egentlig ikke er helt nytt, og en ny vinterserie fra Aeolus.

img

Elbil for storfamilien – nå er prisen klar

Peugeot åpner nå for bestilling av sin romslige flerbruksbil, e-Traveller. Du får den med inntil ni sitteplasser.

img

Ny Norges-sjef for Iveco

Helene Norman-Dupuy (47) er ny sjef for salg av Iveco vare- og lastebiler i Norge. Hvordan Nikola-lanseringen blir vil hun foreløpig ikke si så mye om.

img

Slår alarm om varebiltransport

En ny rapport fastslår at dårlige lønns- og arbeidsvilkår, skatte- og avgiftsunndragelser, overlast og manglende sikring av last er blant utfordringene knyttet til useriøsitet og kriminalitet i varebilsegmentet.

img

Dropper el-versjoner av Caddy og Transporter i Norge

Harald A. Møller AS har besluttet å ikke ta inn de elektriske modellene fra ABT-e; e-Caddy og e-Transporter. Importøren satser i stedet for fullt på e-Crafter og de kommende elvarebilene fra ID.-familien.

img

Nytt varebildekk fra Nokian

Lanserer nytt sommerdekk for varebiler.

img

Tidenes største Albjerk-utlevering

Fredag ble en merkedag både for Albjerk Bil Lier og entreprenøren Kjeldaas AS i Sande i Vestfold. Da ble 27 nye varebiler overlevert.

Neste 25 artikler