- Redaksjonelt/Temaoversikt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

img

YrkesBil

img
img

Ford lanserer gratis pickup

Ford lanserer i dag en ny pickup som blir helt gratis. Lite plasskrevende er den også.

img

Bussturen minutt for minutt

Kanskje noen allerede har fått tak i deler av Cyberpunk 2077, eller fremdeles holder på med World of Warcraft eller endelig har oppdaget Fortnite. Men det man virkelig bør spille nå, er sim-spillet Desert Bus.

img

Elbuss på børs

Den amerikanske elbuss-produsenten Proterra vil på børs. Det kan skje i år.

img

LUKS saksøker Oslo kommune

– Vår tålmodighet er definitivt slutt. Prosessvarsel ble sendt Oslo kommune for noen uker siden, og stevning vil bli levert i første halvdel av august, sier Sven Bugge, daglig leder i Leverandørenes Utviklings- og Kompetansesenter (LUKS).

img

Gavepakke fra Solaris

Solaris har levert en glimrende gavepakke til alle som syns trikk er jernalder: En trolleybuss med plass til 200 personer.

img

Opel Zafira Life

FRANKFURT: Opel blåser støv av en kjent betegnelse når Zafira nå gjenoppstår i helt ny form.

img

Seier for MOIA

Ikke uventet møter kollektivtjenesten MOIA motstand fra etablert taxi-næring. Nå har MOIA fått litt drahjelp fra rettsvesenet.

img

Traton på børs = trist

Tilsynelatende applauderte investorer da Volkswagen endelig la ut deler av lastebilvirksomheten for salg. Men begeistringen var ikke stor, viser det seg. Aksjene omsettes under det de ble kjøpt for.

img

Navara i ny versjon

«Oppgradert» er uttrykket Nissan bruker når de presenterer en ny versjon av den kjente traveren Navara.

img

Toyota med varebilsentre og elbiler

Toyota øker sin satsing på varebiler. Nå skal 14 varebilsentre etableres i Norge, og Toyota introduserer snart elektriske varebilmodeller.

img

Overraskelse fra Iveco

Etter en intens uke med transport av en mystisk boks, med full dekning på alle mulige nettplattformer, endte det hele med en ny bil: Iveco presenterte sin nye generasjon S-WAY langtransportbil.

img

Vognmannen 2019

Årets utgave av Vognmannen ble siste helgen i juni arrangert på Nord-Vestlandet for første gang, nærmere bestemt med base på Tresfjord Hestesenter i Vestnes kommune.

img

Fornyet og elektrisk Ducato

TORINO, ITALIA: Fiat har oppgradert sin største varebil og viser samtidig en helelektrisk utgave. 1.950 kilo nyttelast, modulære batteripakker og inntil 360 kilometer rekkevidde (NEDC) lover italienerne for Ducato Electric, men du får ikke kjøpe den før neste år.

img

Europas nyeste varebilflåte

FRANKFURT, ADACs off road senter: Opel Vivaro er helt ny. Movano er modernisert med ny front, nytt interiør og nye motorer. Combo er allerede årets «van of the year» 2019. Alle tre lanseres nå også med firehjulsdrift.

img

Automatisk Pizza på døren

Nuro er en av de mange start up’ene som skal konkurrere med både varebiler og sykkelbud. Nå leverer de pizza i Houston.

img

Etterspør smartere varelevering

Drammen kommune undersøker mulighetene for en løsning der varer som skal inn til byen først samles på en eller flere sentraler i utkanten, og transporteres inn til sentrum med et redusert antall godsbiler. Målet er mindre trafikk i sentrumsgatene.

img

K2 endrer navn

Opter er det nye navnet på transport- og administrasjonssystemet K2.

img

Vera på jobb

Etter nesten et helt år som utstillingsattraksjon er Volvos VERA satt til å gjøre en skikkelig jobb. Hun starter på brygga i Gøteborg.

img

Scanias nye brett

Elektrisk rullebrett er oppskriften på mye morsomt. Nå har Scania kastet seg på trenden og faktisk utviklet oppskriften. Skolebuss om morgenen, søppelbil på formiddagen, pakkelevering på natten.

img

Ny Renault Master og Trafic på veien

Tidligere i vår fikk vi se og ta på, men ikke høre eller kjøre, nye Renault Master og Trafic. Nå er bilene lansert, og det var først og fremst de nye motorene spenningen var knyttet til.

img

XXL er tilbake

Etter en uventet suksess med det store XXL-førerhuset i 2008, feirer Volvo 11-års jubileet med å introdusere en XXL-versjon på FH-hytta. Vi har sett det i produksjonsutgaven.

img

Alt klart for Vognmannen 2019 - med påmeldingsrekord

I år er det Storfjorden Automobil klubb (SAK) som arrangerer det populære treffet som for første gang arrangeres på Nordvestlandet. De lover en fantastisk opplevelse.

img

Transportselskaper danner storkonsern

Kjell Skatvedt (bildet) i Miniekspress Transport AS og Rune Furseth i Suldal Transport AS går sammen og vil forene sine krefter i det nye felles konsernselskapet Nor-log Gruppen AS.

img

Elvarebil uten rekkeviddeangst

En ny eldrevet varebil for dem som frykter rekkeviddeangst er i dag avduket i London. Den har allerede en norsk importør, men den kommer ikke hit på en stund.

Neste 25 artikler