Lastebil på YrkesBil.no:
Brukte lastebiler - Lastebilnyheter
bilde

Global tungbilvekst

Takorganisasjonen for tyske bilprodusenter, VDA, har holdt opptelling og sier at i fjor ble det solgt mer enn 3,3 millioner biler over 6 tonn i hele verden.

VDA slår fast at det globale tungbilmarkedet er i medvind. De 3,3 millioner tunge bilene som ble solgt i fjor representerer en vekst på hele 15 % i forhold til 2016.

På den annen side er det noen som syns det er litt skummelt at 40 % av disse bilene ble solgt i Kina.

1,35 millioner tunge biler tegnet Kina seg for i fjor. Det er en formidabel vekst på 40 prosent. Denne vil kunne fortsette i år, Kinas nye avgasskrav, Standard 5, sammen med økende kontroll av overlast, er sterkt medvirkende til å øke etterspørselen etter nye.

I India ble det solgt 295.000 biler over seks tonn, det var en vekst på 13 %.

USA startet fjoråret dårlig, men så tok markedet seg opp og endte på 415.000 biler – en fremgang på 4 %.

Brasil ligger fremdeles på et meget lavt nivå, 48.000 enheter er bare så vidt over 2016 – som var det tredje året på rad med solid nedgang. Men fremdeles ligger volumet på en tredel av hva det var i 2011.

Det russiske markedet ekspanderer derimot kraftig. Der økte salget med 50 %, sier VDA, men glemmer å informere om volumet.

Vest Europa vokste moderat, med 2 % til 291.000 enheter.  Italia og Frankrike var solide motorer for veksten, Tyskland sto bom stille og England tapte seg.