Lastebil på YrkesBil.no:
Brukte lastebiler - Lastebilnyheter
bilde
img img img img img img
16 bilder

Apropos tilhengervekt

Mange av dere lesere er opptatt av bilens tillatte tilhengervekt. Her er et bevis for at enkelte biler kan trekke mer enn det lovlige. Mye mer!

De av dere som har stor campingvogn eller båt på henger, er selvsagt opptatt av hvor tung henger den nye bilen dere vurderer å kjøpe har lov til å trekke.

Med en tillatt hengervekt på 3500 kg er Nye Land Rover Discovery en bil som vil dekke behovet for de fleste av dere. Men Land Rover i Australia hadde lyst til å finne ut hvor mye den faktisk orket å dra.

Så de plasserte likegodt bilen foran et typisk australsk «road train» - de gigantiske vogntogene som kun tillates brukt på øde veistrekninger i den australske villmarken.

Normalt får de australske vogntogene ha fire hengere og en maksimal lengde på 53,5 meter i de områdene de tillates, men det holdt ikke for Land Rover.

De innhentet spesialtillatelse til å trekke et tog med syv hengere pluss en trekkvogn med en egenvekt på 12 tonn. Samlet lengde; 100 meter, total vekt; 110 tonn.

(saken fortsetter)

Etter en noe treg start skulle eksperimentet vise seg å bli meget vellykket. De tilbakela en strekning på 16 kilometer og kom opp i en maks hastighet på 44 km/t.

«Trekkvognen» for anledningen var en Discovery Td6 med 3-liters dieselmotor på 258 hestekrefter. Det maksimale dreiemomentet på 600 Newtonmeter kom godt til nytte under testen som du kan se på videoen.


img img img img img img
16 bilder