- Ny pluss-måned for de tunge
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Ny pluss-måned for de tunge
Tungbilstatistikken til ACEA, som også inneholder varebiler, viser et forsiktig pluss for novembersalget i Europa.

alt

Dermed ser høsten slik ut:

Juli: minus 0,9 prosent.

August: minus 18 prosent.

September: pluss 13,3 prosent.

Oktober: minus 1,2 prosent.

November: pluss 0,1 prosent, eller 167.315 biler mot 167.216!

Men til gjengjeld er det akkumulerte etterslepet gått ned slik at vi kanskje kan ha håp om å komme under 20 prosent nedgang for hele året.

I oktober lå vi 22,2 prosent etter. Nå er vi på minus 20,3.

Lovende er det også at det var de tyngste, de over 16 tonn, som økte mest i november. Med 6 prosent. Og her var det faktisk markedene i sentral-Europa som bidro mest. Med en vekst på 29 prosent.

Av de store markedene var det var Italia som presenterte et pluss-resultat: 28,5 prosent opp. Riktignok var ikke nedgangen i Tyskland, Frankrike og Spania mer enn 42 biler til sammen, men det er bare å slå fast: tilbakegang er ikke vekst.

Hvis vi tar alle over 3,5 tonn ser vi også en vekst. 3,7 prosent opp. Her var igjen Tyskland litt ned, sammen med Spania, mens Italia og Frankrike var i pluss.

Det vi kaller varebiler, alt opp til 3,5 tonn, viste derimot en nedgang. Ikke på mer enn 0,5 prosent, men siden det dreier seg om så mange biler (nesten 140.000) monner det skikkelig når man regner ut endringer for hele nyttebilgruppen der disse representerer ca. 85 prosent. 

Vekst i Tyskland og Italia, nedgang i Frankrike og Spania.

Ikke-EU-landet, Storbritannia, økte med 4,8 prosent på totalen i november, men det var først og fremst på varebiler. De over 3,5 tonn datt med 10,6 prosent. 

På denne statistikken økte Norge med 3,4 prosent totalt, og gikk tilbake med 20,8 prosent på de over 3,5 tonn.

Når vi får de endelige desembertallene må de sammenliknes med en 2019-desember som økte med 5,7 prosent til 210.000 biler. Men det var først og fremst på grunn av de under 3500 kg – de økte med 8,2 prosent.  De tyngste, over 16 tonn, hadde en nedgang på 3,5 prosent, og de over 3,5 tonn minsket med 13,6.

Det burde med andre ord være mulig å slå tungbilsegmentene når denne måneden er ferdigsolgt, og da har det kanskje ikke vært så verst allikevel, selv om vi vil komme langt under totalen på 2,55 millioner biler.

ACEA-statistikken finner du her


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1434 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 137 LASTEBILER TIL SALGS