- Frir til flymekanikere
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Frir til flymekanikere
Bertel O. Steen samarbeider med NAV om å gi arbeidsløse flymekanikere sjansen til å gå inn for landing i en ny jobb, for eksempel som tungbilmekaniker.

alt

– Akkurat nå sitter det mange permitterte flymekanikere som lurer på hva som skjer med luftfarten fremover. Kan du skru på et fly, er det store sjanser for at du også har interessen og raskt kan tilegne deg den kompetansen våre biler og kunder trenger, sier Thorbjørn Myrhaug som er direktør i Bertel O. Steen Detalj, en forhandlerkjede med rundt 40 bilforhandlere og verksteder rundt i Norge.

Per 8. desember var det 195 000 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos NAV. Det er nesten fire ganger så mange som før koronaen stengte ned landet i mars (54.800).

Blant de aller hardest rammede bransjene er luftfarten. I en kommune som Ullensaker – med Oslo Lufthavn Gardermoen som største arbeidsplass – er nesten hver fjerde innbygger registrert som arbeidssøkende eller helt ledige (23 prosent).

Skru på noe uten vinger
Ifølge Avinor falt antall reisende ved flyplassen med 62 prosent fra januar til november i år sammenlignet med samme periode i fjor.

– Mange jobbsøkere må regne med å bytte bransje på grunn av koronaen. For flere kan det sitte langt inne, rett og slett fordi de er usikre på hvilke muligheter de har. Derfor er det så fint at bedrifter henvender seg direkte til oss på den måten Bertel O. Steen nå gjør, sier Daniel Berg-Hansen, leder for NAV Lillestrøm.

Gjennom NAVs kanaler og målrettede stillingsannonser går nemlig den tradisjonsrike bilforhandleren noe utradisjonelt til verks for å rekruttere de nye mekanikerne de trenger. De søker «flymekanikere som vil skru på noe uten vinger» - og lar det ikke være tvil om hvem de henvender seg til.

– Vi ønsker å vise at vi ser flymekanikerne, og tror på dem og kompetansen de har. Vil de bytte hangaren med verkstedet, skal vi hjelpe dem med å få det til. For nå er vi heldigvis i en situasjon igjen, der vi trenger flere mekanikere, mens NAV fortsatt har mange de skal hjelpe ut i arbeid, sier Myrhaug.

NAV ønsker mer bedriftssamarbeid
Bertel O. Steen ble selv hardt rammet av koronapandemien i vår, og måtte på det meste permittere over 1300 medarbeidere. I den vanskelige situasjonen opplevde de verdien av et tett samarbeid med NAV – og så også hvor godt egne medarbeidere taklet omstilling når noen oppgaver forsvant og andre kom til.

Det la grunnlaget for avtalen med NAV som ble signert i slutten av november. Mens NAV kan formidle kandidater og hjelpe med sine verktøy, gir Bertel O. Steen opplæringen som trengs. Det overordnede målet er å få flere personer i arbeid.

– Arbeidsmarkedet har endret seg kraftig under koronaen. Det gjelder ikke bare antall permitterte og ledige, men også hva slags type arbeidskraft som trengs. Samarbeid med private og offentlige bedrifter er veldig viktig for at vi i NAV skal greie å få flere mennesker tilbake i jobb, sier Berg-Hansen.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1388 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 137 LASTEBILER TIL SALGS