- En Hummer fra Kia
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img
3 bilder i galleri
En Hummer fra Kia
Plutselig dukker det opp meldinger om at Kia utvikler 2,5 og 5 tonns trucker for militært bruk. Samtidig som de åpenbart utvikler noe terreng-gående som kan minne om Humvee – utgangspunktet for Hummer.

alt

Det later til at Koreas militære er midt inne i en periode med standardisering av verktøyet de bruker. Også bilene.

Derfor er Kia klar til å levere prototyper til utprøving neste år. Og de som møter myndighetenes krav skal i produksjon fra 2024.

Nå er det ikke store, militære lastebiler som interesserer oss mest akkurat her, på tross av nyutviklet 7-liters diesel V8, automat, ABS og antispinn, parkerings-assistent, 360 grader syn, satellitt-navigasjon og noen helt spesielle seter.

Litt spennende er derimot en ATV der som kanskje kan bli til noe globalt. Absolutt ikke ulik GMs Infanteritropp-Vehicle, eller Toyotas BDX10. (Var det MegaCruiser sivil-utgaven ble hetende?)

Det er ikke rart slike kjøretøy ligner på hverandre. De er bygget for å gjøre en jobb, og jobben blir som regel definert likt.

Nå sier ikke Kia at vi skal holde pusten mens vi venter på verdens mest avanserte, sivile terrengbil. Men de sier at de bruker disse militær-erfaringene til å bygge opp noe de kaller PBV. Purpose-Built Vehicles 

Dette kan bli et eget forretningsområde der man utvikler og små-serie-bygger biler for helt spesielle formål. På samme måte som de nå jobber med militære biler.

Her sier de også at utviklingsarbeidet rundt denne ATV-en ikke bare skal brukes til militære formål, men også benyttes til industri- eller fritidsformål. Med basis i Kia Mohawe vil Kia kunne bruke erfaringer fra militærbilene til å bedre egenskapene til de sivile SUV-ene.

Nå legger Kia til at de også jobber med andre systemer for militære oppgaver. Autonome biler for terrenget, for eksempel, som kan brukes som førerløse forsyningsbiler. Eller utvikling av spesielle brenselcellesystemer spesielt tilpasset feltoppgaver.

Uansett, nytt for meg er det at Kia er stor i denne bransjen. Men de har levert 140.000 militære kjøretøy til nå, forteller de stolt. Fra 0,25-tonnere til 15 tonns kranbil. 


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1434 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 137 LASTEBILER TIL SALGS