- De første nye trolleybussene på plass
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Her ankommer de fire første trolleybussene Festningskaien i slutten av september. Foto: Keolis
De første nye trolleybussene på plass
Solaris skal levere totalt ti trolleybusser med batterielektrisk hybridteknologi til Bergen.

alt

Keolis Norge har bestilt totalt ti busser av typen Trollino nT18 fra Solaris Norge AS.

De 18 meter lange batteridrevne trolleybussene skal settes i drift på Norges eneste trolleybusslinje i Bergen senest 1. desember i år.

Mandag 21. september ankom de fire første trolleybussene Festningskaien.

Avtalen med Solaris Norge har en verdi på åtte millioner euro og blir med dette første gang den polske fabrikken leverer typen Trollino 18 til Norge.

– Det er første gang Solaris leverer denne type trolleybuss til Norge og vi føler oss trygg på det produktet vi sammen med Solaris endte på. Vi er fornøyde med kjøpet på vegne av fylket, uttaler adm. dir. Gry Miriam Olsen i Keolis Norge som skal drifte bussene, til keolis.no.

LES OGSÅ: Gavepakke fra Solaris

Trolleybussene har hybridteknologi, på den måten at de kan kjøres minst 11 kilometer på ren batterielektrisitet. De skiller seg dermed ut fra eksisterende trolleybusser da de ikke er avhengig av kjøreledning på hele strekningen.

Når bussen er tilkoblet trolleynettet lades batteriet. Ved fulladet batteri under kjøring sendes strøm tilbake til trolleynettet for å unngå overvekt av strøm. Det er også mulig å lade batteriet i kabel på lik linje med elektriske busser.

Bussene har en 250kW elektrisk motor og er utstyrt med 55 kWh batterier som lades i trolleybussnettet under kjøring.

– I samarbeid med vår kunde utførte vi en analyse og ut fra denne kunne vi bygge det best mulige produktet for Bergen. Hybridløsningen er en patent man ser i flere Europeiske byer, uttaler adm.dir. i Solaris Norge, Sverre Skaar.

De nye trolleybussene har uavhengige fjæringer foran, noe som skal gi en bedre reiseopplevelse i brosteinsrike i Bergen.

Vestlandshovedstaden har i dag Norges eneste gjenværende trolleybusslinje som strekker seg fra Bergen sentrum til Birkelundstoppen. Fra i høst er denne linjen forlenget fra Birkelundstoppen til Bergen sentrum og derfra videre til Lyngbø.

LES OGSÅ: Bussbonanza i Brussel

Adm.dir Gry Miriam Olsen og Sverre Skaar, adm.dir. Solaris. Foto: Keolis

pic

logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1442 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 105 LASTEBILER TIL SALGS