- Yutong på full fart inn i Norge
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Gry Miriam Olsen, adm. direktør i Keolis og Benedikt Gudmundsson, General Manager for Nord-Europa i Yutong Eurobus Scandinavia, er klare for storinnrykk av elbusser i Bergen.
img img img img
4 bilder i galleri
Yutong på full fart inn i Norge
102 elektriske bybusser i Bergen og tre elektriske turbusser i Oslo er bare starten. Yutong Eurobus Scandinavia etablerer nå en egen norsk organisasjon med sikte på å ta markedsandeler.

alt

Kinesiske Yutong er i disse dager i full sving med å ta imot og klargjøre de første av totalt 102 elektriske bybusser som skal leveres til operatøren Keolis i Bergen. 88 kom på plass i september, resten kommer noe senere.

Produsentens inntreden i Norge blir av det ubeskjedne slaget. Ingen har levert flere elektriske busser i ett jafs tidligere.

I sommer leverte Yutong også tre elektriske turbusser (Klasse II) til OsloBuss AS.

Importøren, Yutong Eurobus Scandinavia AS, har imidlertid ingen planer om å stoppe der.

– Vi tror Norge blir et ledende land i verden når det gjelder elektriske rute- og turbusser, og vi er veldig interessert i å ta del i den revolusjonen som pågår i å konvertere den eksisterende flåten til elektriske busser, sier Benedikt Gudmundsson til YrkesBil.

Han er General Manager for Nord-Europa i Yutong Eurobus Scandinavia. Importøren eies hundre prosent av holdingselskapet GT Group på Island, hvor Gudmundsson selv er hovedaksjonær. 

LES OGSÅ: Flere utfordringer for videre elbuss-utrulling

Ansetter i Norge
Gudmundsson vil ikke gå inn på konkrete salgsmål i tiden fremover, men forteller at planen i første omgang er å håndtere de leveransene som allerede skal til Norge og ivareta de første kundene.

De første norske ansatte er allerede på plass. Gøran Coucheron Rykkje fra Bergen er ansatt som Service Manager, med ansvar for Skandinavia, mens Alizée Lafon er ansatt som Spare Part Manager.

Til leveransen i Bergen hører det med at Yutong skal ha rundt ti egne teknikere på plass i bussanlegget på Mannsverk, med ansvar for å ivareta busser og ladestasjoner.

– Vi er i ferd med å bygge opp et team i Norge, både i Bergen og Oslo, og vi regner med å ha tilstedeværelse i flere byer fra neste år. Planen er også å øke teamet vårt i Norge innen både salg og administrasjon, forteller Gudmundsson.

Han forsikrer at de i hvert enkelt kundeforhold i Norge vil sette opp en plan for service, reparasjoner og reservedeler.

– Dette gjelder enten vi snakker om en stor eller liten kunde. Service og reservedeler er den viktigste delen av vår forretning. Vi tilbyr ulike typer servicekontrakter, fra ren batteriservice, høyvolt-service for både buss og ladestasjoner eller full servicekontrakt med alt inkludert, sier Gudmundsson.

Yutong Eurobus Scandinavia er også sertifisert servicetilbyder for batterileverandøren CATL, både når det gjelder garantijobber og reservedeler i Norge og resten av Nord-Europa.

LES OGSÅ: Kjøper 16 elektriske turbusser

Flere nye busser
Gudmundsson lover at det skal tilbys flere nye elektriske modeller fra Yutong i Norge i 2021, både rutebusser og turbusser.

Det er snakk om Klasse I og Klasse II i ulike størrelser, som en 12-meter med 422 kWh batterier, en 15-meter med 563 kWh batterier og en 18-meter med 563 kWh batterier.

De skal også tilby en 12-meters Klasse II og Klasse III-buss, med batteripakker på 350 kWh og 422 kWh.

– Vi skal etablere oss som et rent elbussmerke i Norge, sier Gudmundsson.

**Artikkelen ble først publisert i YrkesBil nr. 9-2020. Ikke abonnent? Bli det her, og få de beste reportasjene fra yrkesbilnæringen først**


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1442 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 105 LASTEBILER TIL SALGS