- Utvider test av Transit som ladbar hybrid
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Utvider test av Transit som ladbar hybrid
Let etter noe hybrid på varebilstatistikken til Opplysningsrådet – og du skal lete lenge. Slikt finnes ikke! Det skal Ford gjøre noe med.

alt

Ford går til Valencia for å se hva hybrid teknikk på varebiler kan bidra til. Det er først og fremst luftkvaliteten man tenker på – men ikke bare. 

Driftsøkonomien spiller også en rolle i pilotforsøket.

Serieproduseres fra neste år
Valencia er en av Europas hi-tech byer, så det er ikke helt unaturlig at det er dit Ford drar når oppdraget er å teste ut plug-in hybrid teknologi i intens varedistribusjon, samtidig som man holder tett kontroll med driftsutgiftene.

Opplegget er at Ford skal serieprodusere sin Transit Custom som en plug-in hybrid fra neste år. 

De foreløpige spesifikasjonene forteller at bilen skal klare 50 kilometer i ren el-modus, men i tillegg har den selvfølgelig noe mer seriøst: i dette tilfelle en 1 liters 3-sylindret EcoBoost bensinmotor om bord.

Dette er åpenbart en liten flik av Fords store elektrifiseringsprogram: en investering på 11 milliarder dollar frem mot 2022. Veldig lovende at de velger varebiler som en av oppstartprosjektene.

LES OGSÅ: Kobler nyttekjøretøyene til Internett

Stor utprøving
Ford har riktignok hatt noen av disse bilene ute i engelske flåter tidligere, blant annet har Metropolitan Police i London brukt noen slike biler siden i fjor. 

Men nå snakker vi om en større flåte og et forsøk i samarbeid med de lokale myndighetene og med biler som til de grader er telematiske at det ikke er et milligram forbruk eller et nanosekund som ikke blir registrert og overført til en regnesentral.

Steven Armstrong, Fords sjef i Europa sier at i Spania snakkes det mer og mer om PHEV-flåter. 

– Vår test i Valencia vil gi oss en bedre forståelse av hvordan elektrifisering av små eller mellomstore flåter vil fungere i et miljø som er litt fjernere fra vårt hjemmemarked, sier han.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2097 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 280 LASTEBILER TIL SALGS