- Nå kan du møte fem etater i samme kontroll
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Nå kan du møte fem etater i samme kontroll
Lover mer tverretatlig kontrollsamarbeid på veien.

alt

Fremover må du regne med å møte opp til fem forskjellige etater i én og samme kontroll langs veiene.

Nå har nemlig Statens vegvesen, politiet, Toll, Arbeidstilsynet og Skatteetaten formalisert samarbeidet om å gjennomføre flere felleskontroller.

Denne uken var de fre førstnevnte sammen på Bjørnfjell i Nordland og i Skibotndalen i Troms. I Neiden i Finnmark deltok også Skatteetaten, der også det finske grensepolitiet deltok (derfor mannen på hovedbildet med "Tulli" på ryggen). 

– Flere av oss er allerede godt vant med å jobbe sammen om kontroll og tilsyn i ulike former. Det nye her er at vi har fått formalisert samarbeidet i større grad, sier Helle Torill Sandvik, leder for utekontrollen i Statens vegvesen Region nord, i en uttalelse.

Felles aksjoner
Bakgrunnen er at Samferdselsdepartementet har bedt Vegdirektoratet etablere et samarbeid mellom kontroll- og tilsynsetater innenfor veitrafikkområdet.

Det overordnede målet er å bruke etatenes samlede ressurser innen tilsyns- og kontrollarbeidet mest mulig målrettet og effektivt. Samarbeidet omfatter felles aksjoner langs vei, men også kontroller av verksteder.

– Bestillingen fra departementet og koordineringsarbeidet i ettertid gjør at vi får enda flere etater med på de samme kontrollene. Vi utfyller hverandre når det gjelder kompetanse og myndighetsområder, og dermed blir også resultatet bedre, sier Sandvik.

Og tilbakemeldingene fra samarbeidspartene etter denne kontrollen er meget positive. Innsatsen denne gangen var rettet mot transportnæringen og storbilkontroll langs vegen.

– Samarbeidet har fungert helt utmerket og vi ser tydelig nytten av å snakke sammen der og da. Noen reaksjoner gis på stedet, mens andre forhold blir undersøkt i ettertid.

Ny kontroll til høsten
På vegne av de fem etatene lover Sandvik at det blir en ny samarbeidskontroll i løpet av høsten.   

– Vi er veldig godt fornøyd og ser frem til fortsettelsen. Samarbeid er viktig for oss som er opptatt av trafikksikkerhet og like konkurranseforhold i transportbransjen. I kontrollene fremover vil det variere hva vi har fokus på, hvilke etater som deltar, og hvor vi er. Nå blir det én slik kontroll i høst, mens det fra 2019 skal være tre i året, avslutter Helle Torill Sandvik, leder for utekontrollen i Statens vegvesen Region nord.


pic

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2126 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 238 LASTEBILER TIL SALGS