- Mottar klimapris for satsing på elbuss
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Mottar klimapris for satsing på elbuss
Sør-Trøndelags store elbuss-satsing er kåret til Årets lokale klimatiltak i KS’ og Miljøstiftelsen Zeros årlige klimakonkurranse for kommunesektoren.

alt

Prisen ble delt ut på Zerokonferansen tirsdag kveld, melder arrangøren i en pressemelding. 

Årets vinner er Sør-Trøndelag fylkeskommune som stilte sterke miljøkrav i bussanbudet til Trondheim, og dermed får 35 elbusser, hvorav 25 Volvo 7900 Electric og 10 store leddbusser fra Heuliez i 2019.

Dette blir en av Europas største helelektriske bussflåter. Samtidig skal den øvrige bussparken gjøres fossilfri.

- Sør-Trøndelag har et vedtatt mål om å spille en ledende rolle i utviklingen av klimavennlig teknologi. Dette gjør de til gangs med sitt vinnerprosjekt. Gjennom politisk vilje til endring har vi her fått et modig, innovativt og ambisiøst foregangsprosjekt. Det vil ha store ringvirkninger til andre fylker og bidra til en grønnere kollektivnæring, sier jurymedlem Helge Eide, områdedirektør for interessepolitikk i KS i en presseuttalelse.

Andreplassen gikk til Oslo kommune for klimabudsjettet.

- Oslo kommune har lansert det ene banebrytende klimatiltaket etter det andre de siste årene. Med sitt klimabudsjett og tilhørende styringssystemer, teller kommunen nå utslippskutt på samme måte som penger. Dermed sikres gjennomføring av tiltak, godt samarbeid og god styring av klimaarbeidet. Flere andre kommuner har tatt etter hovedstaden allerede, sier jurymedlem Marius Holm, daglig leder i Zero.

Tredjeplassen går til Sarpsborg kommune som ifølge juryen viser vei på et nytt, viktig område: elektrifisering av tyngre lastebiler. Kommunen har blant annet kjøpt to helelektriske renovasjonsbiler. I tillegg faser kommunen inn mange elvarebiler og biogasskjøretøyer som ledd i en langsiktig omstilling.

- Sarpsborg baner her vei for alle landets kommuner med å stille sterke miljøkrav i renovasjonsanbudet, sier jurymedlem og tidligere statsråd Odd Einar Dørum.

Det er sjuende gang prisen deles ut. Det var sterk konkurranse og mye diskusjon, så juryen valgte å utvide fra fem til seks nominerte i år. Juryen for årets tildeling har bestått av Odd Einar Dørum, Helge Eide, Kristin Halvorsen og Marius Holm.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1955 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 214 LASTEBILER TIL SALGS