- Ekstra tøff Scania
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img img
25 bilder i galleri
Ekstra tøff Scania
Mandag kveld lanserte Scania sin nye anleggsserie, XT. Tøffere enn dette blir det ikke, ifølge lastebilprodusenten.

alt

Siden du også kanskje lurer på hva XT betyr, kan vi like gjerne starte der. Bokstavene står altså for Xtra Tough, og de blir å se på mange Scania-biler fremover. 

XT er nemlig Scanias nye «varemerke» (ja, de har allerede lansert jakker, luer og t-skjorter med XT-logo), for det de omtaler som sine «tøffeste biler» beregnet for blant annet anleggssegmentet.

Nyheten ble presentert og kringkastet mandag kveld i et direktesendt show på web-tv, i tillegg til en visning for et knippe journalister ved fabrikken i Södertälje. Her ble også den nye P-hytta vist for første gang.

– Nå girer vi opp ytterligere innen anlegg, uttalte produktsjef i Scania Trucks, Anders Lampinen.

LES OGSÅ: Scania lanserer ny V8-generasjon

Utstyrspakke
Men det er altså ikke sånn at XT er snakk om én type anleggsbil.

XT er en utstyrs- og designpakke som kan leveres på en rekke versjoner av de nye førerhusene P, G, R og S, med tilnærmet alle motoralternativer, og ikke nødvendigvis bare som anleggsbil. Det kan like gjerne være en tømmerbil eller en «kommunebil» med flak og kran.

Og joda, XT-bilene er tøffe å se på.

Det første du legger merke til, foruten den oransje XT-logoen i grillen, er en ordentlig robust metallfanger som stikker 15 centimeter ut foran hyttefronten. Spesielt pen er den ikke, men den tåler en støyt, for å si det forsiktig, og huser i tillegg en tauekrok godkjent for 40 tonn.

XT-pakkene byr også på flere valgalternativer for utvendig og innvendig utstyr og stæsj. Blant annet er det utviklet helt egne seter, gummimatter med høye kanter og ulike oppbevaringsrom. Utvendig er det snakk om speiler i ekstra robust utførelse, utvendig solskjerming og ekstralys innfelt i taket.

LES OGSÅ: Nå kan du sove i G-serien også

Automat med clutch
Lanseringen mandag var en fortsettelse på Scanias utrulling av den nye modellserien, som startet for ganske nøyaktig ett år siden. Ikke før i 2019 regner Scania med å være helt ferdig med å rulle ut nyhetene rundt sin "Next Genereation" i alle markeder. 

Av andre nyheter som ble vist i Södertälje nå var blant annet «Clutch on demand», som hadde verdenspremiere i august på «skogsmessen» Mittia i Sverige.

Dette er den nye automatiserte girkassen Opticruise med sideakselbrems som nå kan leveres med clutchpedal. Dette kan være nyttig, for eksempel når det er behov for ekstra presisjon ved manøvrering i lave hastigheter.

Gjeninnfører manuell
I tillegg er det nå klart at Scania gjeninnfører god gammeldags manuell girkasse. Dette kan leveres på alle motoralternativene, bortsett fra 730-hesters V8. Hvem og hvor mange som kommer til å velge dette er selvsagt usikkert, men se ikke bort fra at det finnes en del manuell-entusiaster der ute.

– Jeg var på Vestlandet nylig og snakket med flere sjåfører som ønsket seg manuell girkasse. For meg er det overraskende mange som ønsker det, så dette blir spennende. Jeg tror det først og fremst handler om personlige preferanser, sier direktør for kommunikasjon og branding i Norsk Scania, John Lauvstad, til YrkesBil.no.  

Mange anleggssjåfører har ventet på Scanias nye daghytter, bladfjærer, tandemboggi og flere motoralternativer i anleggsbilene fra Södertälje. Nå kommer dette og mer til, lover produsenten. 

Du kan snart lese mer om Scania-nyhetene i YrkesBil nr. 9. 


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2080 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 243 LASTEBILER TIL SALGS