- Batterielektrisk dieselgigant
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img
4 bilder i galleri
Batterielektrisk dieselgigant
Den ser spennende ut. Hvor realistisk den er aner vi ikke, men den tok uansett innersvingen på Tesla.

alt

Selv om unge Cummins var en betydelig kraft bak den første vinnerbilen på Indianapolis 500, er det vel ikke akkurat racerbiler og bensinmotorer med ekstreme krefter navnet er kjent for.

De som har noen som helst Cummins-assosiasjoner, vil nok tenke dieselmotorer.  Og selv om de leverer, eller har levert, motorer til omtrent alt som er av lastebilprodusenter, er de samtidig kommet langt frem når det gjelder alternative drivstoffer eller alternative drivkilder.

Det siste forteller de klart om nå, når de trekker teppet vekk og på scenen står en batterielektrisk semi.

Der tok de innersvingen på Tesla som har lovet oss et glimt av sin senere i september.

For her fikk vi en spennende Klasse 7 truck (20 tonn total) som de regner med å ha på veien mot slutten av dette ti-året. Akkurat som Tesla sier om sin.

Skjønt, ‘ha på veien ...’ Kanskje det riktige er å si – ha på gata.

For Cummins kaller denne en Urban Hauler Tractor, og siden den visstnok ikke skal ha mer enn cirka 150 kilometer rekkevidde, tyder alt på at dette blir en nærtransportbil som passer bedre til arbeid mellom store transporthuber, enn til transkontinentalt arbeid.

Det er snakk om et 140 kWh batteripakke, som kommer til å veie omtrent det samme som en 12 liters diesel. Nå sier riktignok Cummins at de har plass til en diesel om bord også, som da vil kunne brukes som en rekkevidde-betryggelse.

Men Tesla skryter heller ikke på seg mer enn 2-300 miles (litt over det dobbelte av Cummins) på sin kommende trekkvogn.

Vi ser tydelig at Cummins har gjort hva de kunne for å strømlinje denne bilen. Til og med sidespeilene er borte, erstattet av kameraer. Under er bilen helkledd, og det er ikke mye luftåpninger den har foran heller.

Cummins regner med at når resten av bilen står klar vil også batteriteknologien ha kommet så langt at den komplette batteripakken kan byttes ut på 20 minutter. Eller at den kan hurtiglades på en time.

Men imens, minner konsernet oss om, kan de jo by på naturgass-motorer for Klasse 8 semier – noe de også kaller «near zero-emission».

Dessuten lover de oss ny type dieselteknologi i motorene derfra, fra 2022. «Revolusjonerende» blir vi forespeilet.

Men foreløpig kan vi kose oss med et spennende el-semi forslag.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1952 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 215 LASTEBILER TIL SALGS